Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai un lamai? Sa-ti traiasca

Ai un lamai? Sa-ti traiasca
Lamaiul nu este pretentios la climatul din tara noastra, are un aspect foarte placut si un inmiros imbietor si in frunze. Il iei in ghiveci si, daca il altoiesti, face si fructe. Afla ce trebuie sa faci pentru ca sa te poti mandri cu lamaiul tau.


Aplica fertilizator in special in lunile aprilie si mai. Dupa varsta de 1 an, aceasta planta are nevoie de fertilizare, asa ca nu poti neglija procesul. Poti crea singura un compost din gunoi de grajd, frunze uscate si coji de fructe.
Daca vrei fructe, stimuleaza-le cresterea cu un fertilizator de citrice pe care-l iei din florarii (cu cat este mai in varsta arborele, cu atat trebuie aplicat mai mult fertilizator).
Uda-l temeinic vara, dar nu il ineca. Lasa pamantul (de consistenta nisipoasa-lutoasa) sa se usuce. Iarna ai grija de lamai, caci acestuia nu-i plac temperaturile joase si, chiar daca il tii in apartament, el se va resimti. Lasa-i pamantul sa se usuce in totalitate, asteapta 3-4 zile si uda putin. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei. In perioada de crestere (din aprilie pana in septembrie), arborele trebuie udat regulat, dimineata sau dupa-amiaza. Cea mai buna este apa de ploaie. Daca insa nu ai la dispozitie decat apa de la robinet, despre care stii ca este foarte dura, adauga cateva picaturi de otet sa o neutralizezi. Nu uita sa uzi si frunzele, pentru a le hidrata.
Pentru ca lamaiul iubeste apa, pe langa solul format din lut si nisip pe care sa i-l oferi, cumpara-i si un vas de ceramica ce asigura mentinerea umiditatii. Ita si o reteta de pamant pe care o poti face chiar tu: 4/8 compost bine fermentat sau balegar (humus), trecut prin sita, 1/8 lut, 1/8 argila, 2/8 nisip.
Asaza lamaiul langa fereastra, caci este indragostit de lumina si caldura. Iarna trebuie sa stea si langa un calorifer.
Iata si cateva boli cu care se poate confrunta lamaiul si ce ii lipseste acestuia:
- frunze galbene: solul ud si rece poate dauna radacinilor, mai ales iarna. Daca radacina nu mai transporta nutrienti, se ingalbenesc frunzele; frunzele galbene arata o deficienta de fier;
- frunze cu pete si margini maronii: carente de potasiu cand solul este prea ud;
- frunze cu pete maronii si varfuri uscate: avem de-a face cu arsuri solare. Ai pus lamaiul direct in soare;
- frunze rasucite: solul lamaiului este prea uscat. Daca sunt pe aceeasi parte si nu cad, poate fi vorba de o infectie cu ciuperci. Taie crengile afectate si stropeste planta cu fungicid.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.19 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante de apartament

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0