Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai voie sa te ascunzi de copii

Ai voie sa te ascunzi de copii
Daca pustii au voie sa te aduca la disperare, trebuie sa ai si tu voie sa faci ceva in sensul asta. Personal, sunt pentru a fugi si a te ascunde. Nu, serios, mi s-a intamplat sa ma strecor in cel mai apropiat dulap si sa-mi tin respiratia pana cand au iesit din camera. Cunosti sentimentul. Ii auzi apropiindu-se, spunand: „Te spun!“ „Ba nu, eu te spun pe tine!“ Nu stii decat ca tu esti acela caruia intentioneaza sa-i spuna si n-ai nici cea mai vaga idee cine ce a facut sau daca avea dreptate. Ce-ar trebui sa faca un Parinte? Ei bine, mie raspunsul mi se pare evident: Sa se ascunda. Si stii ceva? Cand nu te gasesc, aproape intotdeauna se descurca singuri. O multime de carti pentru parinti iti vor vorbi despre folosirea „pauzei“ cand copiii se poarta urat. Stii, ii trimiti in camera lor sau pe „treapta neascultatorilor“* (O, nu incepe cu asta!) pana se calmeaza. Poate sa functioneze foarte bine, dar de ce sa se aleaga copiii cu toata distractia? Ar trebui sa ai si tu voie sa zici „pauza“. Cand simti ca trebuie sa te calmezi, poti sa-ti oferi singur un premiu. Asta inseamna sa evadezi de langa copii oriunde poti – inclusiv sa te ascunzi. Am o prietena care mi-a spus – cu multi ani in urma, cu putin inainte de nasterea primului meu copil – ca sunt momente cand, stand cu bebelusul, e atat de extenuata si de frustrata incat ii vine sa ia pe cineva la bataie. Perspectiva asta m-a cam ingrijorat, asa ca am intrebat-o ce face in astfel de momente. Mi-a marturisit ca ea a gasit o singura solutie. Pune bebelusul pe jos in mijlocul camerei, unde nu poate sa pateasca nimic rau, apoi se duce undeva de unde nu aude plansetele si sta acolo pana-si vine in fire. De ce oare simtim ca n-ar trebui sa facem asa ceva, chiar si atunci cand stim ca suntem la capatul puterilor? Ni se pare ca esuam intr-un fel ca parinti, cand de fapt alegem cea mai logica solutie existenta. Ei bine, Parintii inteleg ca suntem cu totii oameni si ca avem cu totii nevoie sa fugim si sa ne ascundem uneori. In felul asta putem face o treaba mult mai buna cand ne intoarcem cu forte proaspete.  

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0