Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Prajitura Alba ca Zapada: secretul unui desert de nota 10

Prajitura Alba ca Zapada: secretul unui desert de nota 10
de la 2018-02-20
Prajitura Alba ca Zapada: secretul unui desert de nota 10

Invata sa prepari cea mai buna prajitura Alba ca zapada! Iata in ce consta secretul care te ajuta sa obtii un desert de nota 10. Cu ajutorul acestei retete vei reusi sa ii impresionezi pana si pe cei mai mofturosi din casa.



Ingrediente necesare pentru prajitura Alba ca zapada

Foi:
  • 10 linguri lapte,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri ulei,
  • 1 lingurita amoniac stins in otet,
  • 2 oua,
  • sare,
  • faina cat cuprinde.

Crema:
  • 1 litru lapte,
  • 8 linguri rase faina,
  • 6 linguri rase zahar,
  • zeama si coaja de la o lamaie,
  • 200 g unt.

Cum prepari prajitura Alba ca zapada

Foi:

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de tare.

Se coc 3-4 foi pe dosul tavi presarate cu faina.

Crema:
Se pune faina in 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie.

Cand laptele da in fiert, se adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.

Se lasa sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.

Se lasa compozitia la racit, amestecand din cand in cand. Cand este aproape rece, se pune untul putin cate putin, amestecand energic. La urma se adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie si rom, dupa preferinta.

Se asambleaza prajitura astfel: foaie, crema, foaie, crema, foaie.

Se pune tava la rece pana a doua zi. Se taie prajitura si se pudreaza cu zaharul pudra.

Pofta buna!


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete culinare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dulciuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crema

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura Alba ca Zapada: secretul unui desert de nota 10"



5 - 2 =

Cele mai citite articole

Oamenii se simt intotdeauna intimidati in fata unei persoane care are personalitate puternica. ...
Mai mai multe zodii vor avea parte de urcusuri si coborasuri in aceasta perioada, insa pentru unele ...
Cat de simplu ar fi daca am vedea de la inceputul unei legaturi sentimentale o stampila care sa ne ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0