Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AlegeSanatos.ro: singurul site din Romania care iti spune ce sa NU mananci. Tu cate E-uri ai inghitit astazi?

AlegeSanatos.ro: singurul site din Romania care iti spune ce sa NU mananci. Tu cate E-uri ai inghitit astazi?
Ce ati cumparat astazi? Probabil vreo 20 de E-uri suspecte, inca vreo 30 de ingrediente a caror denumire nici nu o putem pronunta corect...Formidabil! Un cos de cumparaturi despre care nu stim nimic!


Fie ca vrem sa recunostem sau nu, traim intr-o lume in care, totul in jur este procesat. Da, citim, vedem la televizor ca multi aditivi alimentari sunt cancerigeni dar intotdeauna ne gandim ca noua nu ni se poate intampla niciodata asa ceva, suntem invincibili doar pentru faptul ca nu stim... ignorance is bliss, cum s-ar zice.
In urma cu doi ani am realizat ca nu stiu nimic despre ceea ce mananc sau ceea ce contin cosmeticele mele. Am ramas muta de uimire cand am descoperit ca intr-un iaurt se foloseste drept colorant un gandac strivit. Cred ca atunci a fost momentul in care am inceput sa fiu foarte atenta la eticheta produselor...dar degeaba. De ce? Pentru ca nu cunosteam niciun ingredient de acolo. Iata cateva exemple: TETRADIBUTYL PENTAERITHRITYL HYDROXYHYDROCINNAMATE 1*, TEA-DODECYLBENZENESULFONATE, SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE.
Am constatat ca in Romania nu exista niciun portal de sanatate care sa analizeze ingredientele produselor pe care noi le folosim, atat cosmetice cat si alimentare.
Asa a luat nastere proiectul www.AlegeSanatos.ro.
www.AlegeSanatos.ro este primul portal din Romania privind siguranta produselor si ingredientelor cosmetice si alimentare!
AlegeSanatos.ro cuprinde cea mai completa si accesibila baza de date pentru o viata sanatoasa, fara riscuri: analize de ingrediente si produse cosmetice si alimentare, articole, sfaturi si recomandari.
Daca nu gasiti in baza noastra de date analiza produsului dorit, puteti solicita propria analiza. Pentru mai multe detalii click aici.
Va prezentam topul celor mai sanatoase si celor mai nocive alimente votate de catre cititorii nostri. Cu siguranta veti gasi interesant acest top, mai ales in contextul in care sarbatorile de iarna se apropie. Sarbatorile sunt  un prilej de bucurie, odihna dar si un prilej de intalnire cu cei dragi. De cele mai multe ori, aceste intalniri sunt in jurul unei mese bogate cu numeroase bucate traditionale..
Conform studiilor, in preajma sarbatorilor de iarna, romanii consuma mai mult decat de obicei, urmatoarele categorii de produse:
- Produse din carne
- Produse de panificatie
- Dulciuri

Iata clasamentul cu cele mai sanatoase si cele mai nocive produse alimentare din fiecare categorie, votate de catre cititorii nostri.
Produse din carne considerate sanatoase de catre cititori
Dintre  produsele din carne analizate, iata ce au votat cititorii nostri. Cel mai sanatos produs analizat a fost desemnat o conserva de somon cu legume mexicane. Acest produs nu contine niciun ingredient cu grad de risc mediu sau mare pentru sanatate. Click aici pentru a consulta exact lista ingredientelor.
Produse din carne considerate nocive de catre cititori
Probabil cele mai controversate produse din carne de pe piata romaneasca sunt cele din categoria mezelurilor. Cel mai nociv produs din aceasta categorie, votat de catre cititorii nostri este o sunca de pui.
Pe buna dreptate a fost votat acest produs ca fiind unul dintre cele mai nocive din cele analizate in www.AlegeSanatos.ro. Iata cateva dintre ingredientele suspecte pe care le contine:
E250 sau nitrit de sodiu este un ingredient care are functia de conservant. Lupta impotriva Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne. E250 este interzis in Norvegia, Suedia, Germania si Canada. Poate produce cancer in urma interactiunii cu proteinele din alimente, reactie ce duce la formarea nitrozaminelor (substante posibil cancerigene). Pentru a diminua cantitatea de nitrozamine formata, producatorii din industria alimentara adauga in produse vitamina C (acid ascorbic) si vitamina E (tocoferol).
Tot in acest produs intalnim si E621 sau glutamat monosodic, care este un potentiator de gust. Face parte din categoria E-urilor periculoase. Glutamatul a fost etichetat ca o excitotoxina, deoarece exista presupozitia ca are capacitatea de a suprastimula (duce) celulele la moarte.
Pentru a consulta lista integrala a ingredientelor, click aici.
Produse din panificatie considerate sanatoase de catre cititorii nostri
Cel mai sanatos produs de panificatie, votat de catre cititorii nostri, este o paine din faina de grau integral. Toate ingredientele pe care aceasta paine le contine sunt cat se poate de natural. Nu ne credeti? Le puteti consulta chiar aici.
Produse din panificatie considerate nocive de catre cititorii nostri
Produsul care a obtinut cele mai mici note din partea cititorilor nostri face parte din categoria biscuitilor.
Unul dintre cele mai periculoase ingrediente din acest produs il constituie E412 sau guma de guar, ingredient cu risc de dauna ridicat, care este un agent de ingrosare. Contine dioxina, o substanta foarte daunatoare care poate provoaca malformatii la nou nascuti si despre care se crede ca este si o cauza a cancerului.
Dulciuri considerate sanatoase de catre cititori
Cititorii nostri au analizat ingredientele dulciurilor prezentate in site si au decis ca cel mai sanatos produs de acest fel este: o ciocolata ecologica cu lapte si caju, pentru a vedea analiza acestui produs click aici.
Singurul ingredient din acest produs cu un grad de risc mediu pentru sanatate este: zaharul. Zaharul este un carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.
Dulciuri considerate nocive de catre cititori
Cititorii nostri au decis, cel mai nociv produs din categoria “dulciuri” este un croissant.
 Acest produs contine cateva ingrediente suspecte, cum ar fi: E202 sau Sorbat de potasiu. Acesta este un conservant care actioneaza cu succes impotriva mucegaiurilor si a drojdiei, nefiind eficient insa impotriva bacteriilor. In unele cazuri poate provoca alergii, astm de aceea consumul frecvent nu este recomandat in special persoanelor sensibile. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
Tot in cadrul acestui produs intalnim si  E466 sau Carboximeticeluloza, ingredient care are rol de stabilizator. Carboximetilceluloza se obtine din celuloza, principalul polizaharid si constituent al lemnului si tuturor structurilor plantelor. Concentratiile mari pot cauza probleme intestinale, cum ar fi balonarea, constipatia si diareea. De asemenea micsoreaza usor nivelul colesterolului din sange. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
Este timpul sa devenim constienti de ceea ce consumam, sa nu mai cumparam cu ochii inchisi si sa trecem peste mirajul ambalajelor naucitoare…ceea ce conteaza sunt ingredientele! Sa nu uitam de functia de baza a ambalajului, si anume informarea consumatorului cu privire la ceea ce contine produsul pe care il cumpara.
Asteptam solicitarile dumneavoastra de analiza a produselor pe care le-ati cumparat. Le puteti solicita aici>>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glutamat monosodic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre e-uri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0