Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alienarea parentala, publicata in Monitorul Oficial: in ce situatii parintii pot pierde dreptul la custodia copilului

de Sunt Fericita la 2016-02-26
Alienarea parentala, publicata in Monitorul Oficial: in ce situatii parintii pot pierde dreptul la custodia copilului
Fenomenul alienarii parentale ca forma de abuz psihologic sever asupra copilului si-a pus tot mai mult amprenta si in societatea romanesca. Numarul familiilor care divorteaza este in crestere de la un an la altul si de cele mai multe ori, singurii care au de suferit sunt copii.


Problema este ca in general, cuplurile nu se despart tocmai in conditii civilizate si pentru ca raman cu resentimente, sunt tentati sa le imprime si copiilor sentimente de repulsie fata de fostii lor parteneri.

 Decizia alienarii parentale a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, iar de acum, acel parinte care detine custodia copilului isi poate pierde acest drept daca il influenteaza pe cel mic sa isi urasca celalalt parinte, aceasta reprezentand o forma de abuz emotional a copilului.

"De ieri alienarea parinteasca este recunoscuta ca forma de abuz emotional si in Romania. De acum inainte, acel parinte divortat caruia i s-a acordat custodia copilului are toate sansele sa o piarda sau sa i se reduca timpul de acces la copil daca il va educa astfel incat sa il urasca sau sa il evite pe celalalt parinte, necustodian.

Bun venit, asadar, in civilizatie, unde parintii au drepturi si obligatii egale asupra copilului, indiferent de genul lor sau sexul copilului, si asta chiar daca parintii sunt separati. O civilizatie unde copilul are doi parinti, chiar daca sunt divortati. O lume in care copilul este considerat nu un lucru ce trebuie partajat exclusiv intre parinti, ci o fiinta omeneasca" , explica judecatorul Cristi Danilet.

Decizia alienarii parentale prevede urmatoarele:

- Se recunoaste fenomenul alienarii parentale/parintesti ca forma de abuz psihologic (emotional) sever asupra copilului, constand in activitatea de denigrare sistematica a unui parinte de catre celalalt parinte, cu intentia alienarii (instrainarii) copilului de catre celalalt parinte.

- Se recunosc prevederile Protocolului privind recunoasterea alienarii parentale, incheiat de catre Institutul de Psihologie Judiciara, in calitate de furnizor de formare profesionala complementara in domeniul expertizei psihologice judiciare, avizat profesional de catre Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia Romana pentru Custodie Comuna la data de 1 februarie 2016.

- Se recunoaste necesitatea formarii profesionale continue a psihologilor in domeniul alienarii parentale/parintesti, precum si in domeniul expertizei psihologice a copilului abuzat/neglijat, aceasta fiind realizata in vederea cunoasterii si promovarii interesului superior al copilului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0