Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatia copiilor: principii de baza

Alimentatia copiilor: principii de baza
Principiile de mai jos vizeaza alimentatia copiilor sanatosi si care au trecut deja la hrana solida.


1) Ca si prim principiu general, asigurati-le copiilor hrana cat mai variata si cat mai naturala. In privinta dulciurilor comerciale, este important sa gasiti trucuri prin care sa-i faceti sa le evite (incercati sa nu-i refuzati direct - "Nu ai voie, Nu-ti dau, nu sunt bune" -  sunt solutii pe care sa le adoptati doar daca trucurile nu functioneaza). Trucurile care au sanse de succes pot merge pe principiul inducerii fricii (daca mananci ciocolata (mai mult de...), patesti asta) sau/si pe cel al beneficiilor evitarii produsului (Eu mananc sanatos, fara ciocolata, si ia uite ce bine/ frumoasa/ frumos am crescut/ ce rapid sunt etc). Odata ce cresc, le puteti explica faptul ca nu este sanatos sa consume produsele X si Y, argumentandu-le.
2) Fiindca sunt in crestere, copiii au nevoie de anumite substante si alimente mai mult decat adultii, ca si pondere in cosul lor alimentar. Este vorba despreproteine, calciu si vitamine (in special vitamina A, vitaminele din complexul B, vitamina D si vitamina C). Copiii au nevoie, de-asemenea, de glucide si grasimi de buna calitate, insa nu exagerati in privinta cantitatii acestora. Un copil gras nu este un copil mai sanatos, asa cum credinta populara ne-a invatat. La copii, supraponderabilitatea se poate usor transforma in obezitate, iar obezitatea infantila creste semnificativ riscul obezitatii la maturitate, cu probleme de sanatate si scaderea sperantei de viata.
3) Invatati-i pe copii sa faca alegeri sanatoase, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este exemplul propriu. Hranindu-va sanatos dumneavoastra inseva/insiva, va veti obisnui inca din start copiii sa aleaga o alimentatie naturala si sanatoasa.
4) Asigurati-va ca nu vor sari peste mese. Pentru cei mici, acest lucru este mult mai nociv decat in cazul adultilor. Fiind in crestere, dezechilibrele in cazul pierderii meselor pot aparea mult mai rapid.
5) Hrana calda este, si ea, mai importanta pentru copii decat pentru adulti. Mancarea gatita si calda este cea care asigura asimilarea optima, de catre copil, a nutrientilor, si sanatatea stomacului.
6) Copilul nu trebuie sa posteasca. Daca pentru adulti postul, inteligent tinut, poate aduce beneficii sanatatii, in cazul copiilor postul nu aduce, in general, niciun avantaj si este probabil sa dauneze. Copiii au mai multa nevoie decat adultii sa beneficieze de toti aminoacizii esentiali in mod regulat si cu frecventa ridicata (zilnic).
7) Nu stimulati un copil sa consume un aliment pe care nu-l suporta, chiar daca acel aliment este unul cat se poate de sanatos. Copiii manifesta mai des decat adultii intoleranta fata de anumite substante si, implicit, alimente. Este mai bine sa nu-i fortati, oricum problema se va rezolva, aproape sigur, odata cu inaintarea in varsta.
8) Cat mai putine prajeli, de preferat chiar deloc, pentru copilul/ copiii dumneavoastra. Prajelile au o influenta nociva pana la nivelul proceselor celulare, influenta fata de care organismul copiilor este mai putin protejat decat cel al adultilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copiii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hrana

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0