Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatia dupa 40 de ani: ce sa mananci pentru a nu te ingrasa

de Alina Ilie la 2017-06-08
Alimentatia dupa 40 de ani: ce sa mananci pentru a nu te ingrasa
Dupa varsta de 40 de ani, femeile tind sa castige in greutate atat din cauza schimbarilor hormonale, cat si a lipsei exercitiilor fizice. Pentru a reduce simptomele menopauzei si a va mentine greutatea la limite normale, iata ce schimbari trebuie sa faceti in dieta.


Bogate in vitamine, minerale, apa, fibre, fructele si legumele mentin elasticitatea pielii, protejeaza vasele sangvine impotriva oxidarii si reduc riscul de boli cardiovasculare. Vitaminele A, C si E au ca efect neutralizarea radicalilor liberi, previn imbatranirea si mentin supletea pielii.

Pe langa consumul de fructe si legume proaspete, iata si alte recomdari nutritionale:

Consumati alimente bogate in acizi grasi omega 3

Odata instalata menopauza, rata metabolica este mai scazuta, ceea ce inseamna ca se ard mai putine calorii. Pentru a preveni pierderea de masa osoasa este recomandat sa consumati peste, nuci si seminte deoarece contin acizi grasi omega 3. Pe langa faptul ca impiedica acumularea kilogramelor nedorite, dieta sanatoasa va mentine ridicat nivelul de energie.

Intariti sistemul osos cu alimente bogate in calciu si vitamina D

Nivelurile scazute de estrogen ale femeilor care se afla la menopauza predispun la aparitia osteoporozei. Din acest motiv, pentru a intari densitatea osoasa este indicat sa onsumati produse lactate degresate precum laptele, iaurtul, branza proaspata (inclusiv ricotta si mozzarella) si evitati branzeturile fermentate si cascavalul – nu contin o cantitate mai mare de calciu, ci doar multa grasime.

Renuntati la cafea si optati pentru ceaiuri din plante

De un real ajutor in lupta cu kilogramele in exces, mult mai greu de inlaturat dupa varsta de 40 de ani, sunt plantele medicinale care accelereaza metabolismul. O cana de ceai poate reduce aparitia bufeurilor si a starilor de neliniste si nervozitate, de aceea incercati, de acum inainte, sa inlocuiti cafeaua de la micul dejun cu un ceai din plante medicinale (de exemplu: talpa gastei, salvia, paducelul).

Alegeti alimente bogate in fibre

Fibrele absorb apa din stomac si ofera o senzatie prelungita de satietate. Mai mult, pentru a diminua probabilitatea aparitiei bolilor de inima se vor include in dieta cerealele integrale.

Mariti aportul de grasimi mononesaturate si polinesaturate

Uleiul de masline, de cocos, de rapita au efecte pozitive asupra sanatatii inimii. O dieta sanatoasa va ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei si lupta impotriva bolilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.43 din 5 - 34 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bufeuri

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0