Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatia si profesia ta

Alimentatia si profesia ta
Ce, cat, cand si cum (in ce combinatii) mancam sunt intrebari complexe, al caror raspuns ar trebui sa tina cont de mai multi factori: varsta, bagaj genetic, starea de sanatate si eventualele afectiuni de care suferim, modul de viata/ profesia. Va propunem, in continuare, o abordare sanatoasa a felului de a ne hrani in functie de ocupatie. De ce conteaza adaptarea dietei la profesie? Deoarece de tipul profesiei depind solicitarile specifice carora trebuie sa le facem fata zi de zi. 1) Intelectual, activitate analitica, avand si o pondere insemnata de munca de rutina. Dieta in acest caz trebuie sa raspunda cerintelor speciale de solicitare mentala si stres. Daca apartineti acestei categorii, este indicat sa consumati de cel putin 3-4 ori pe saptamana peste sau nuci si, in fiecare zi, fructe cu continut ridicat de glucide. Alte alimente indicate sunt soia, maslinele, semintele de dovleac si de migdale, conopida, usturoiul, ouale, laptele. In perioadele de stres ridicat, consumarea zilnica a catorva grame de drojdie de bere este foarte utila (daca nu-i tolerati gustul incercati, inainte de a renunta, cu putina paine). De-asemenea, este important sa va asigurati zilnic necesarul de proteine de calitate superioara, din carnea de peste, pui si vita. Masa de dimineata trebuie sa fie cea mai bogata, intre 40 si 50% din totalul caloric al zilei, urmata de masa de pranz. 2) Intelectual, activitate orientata catre zona creativa. In acest caz aveti nevoie de acele atat de cautate sclipiri, “explozii” de creativitate. Nu trebuie sa va lipseasca, in nicio zi, ceaiul de chimen, menta sau rozmarin (le puteti alterna sau chiar combina). Alimente recomandate: pestele (in special pastravul si somonul), nucile, soia, lintea, fasolea, bananele, mierea, ciocolata amara, rosiile, ardeii, ceapa si usturoiul. Repartizarea zilei culinare pe mese trebuie sa tina cont de intervalul/ intervalele de efort intelectual sporit (astfel incat inaintea acestor intervale sa serviti masa/ mesele cu ponderea cea mai mare in totalul caloric al zilei). 3) Sportiv. “Vedetele” in acest caz sunt pastele, carnea de vita si de pui, soia, mazarea si orezul, morcovii, telina, rosiile si usturoiul, mierea, bananele, prunele si strugurii. Citricele sunt, de-asemenea, utile indeosebi sportivilor. Aportul de calorii trebuie atent corelat cu volumul efortului depus. 4) Angajat cu munca in ture. In aceste cazuri aveti nevoie de o alimentatie usoara, dar si cu o buna capacitate de refacere a organismului (mai ales daca vorbim si despre turele de noapte). Legumele proaspete, fructele si cerealele integrale chiar trebuie sa formeze baza alimentatiei! Salatele mediteraneene, preparate cu branza putin sarata sau cu cas dulce, este indicat sa nu lipseasca in nicio zi de lucru. Rosiile si kiwi vor fi consumate cat mai des posibil. Alte alimente indicate sunt iaurtul/ sana/ laptele batut si semintele de dovleac. Structura zilei pe mese trebuie, fireste, corect adaptata programului de lucru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre profesia

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0