Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care calmeaza durerea de stomac

de Camelia Diaconu la 2019-11-11
Alimente care calmeaza durerea de stomac
Durerile de stomac isi fac aparitia din cauza stilului de viata nepotrivit asociat cu o dieta alimentara deficitara. Resimtite ca arsuri sau crampe puternice abdominale, durerile de la nivelul stomacului pot avea diverse cauze, iar cel mai important este sa incerci sa le tratezi, dar si sa consumi alimente care iti calmeaza aceste simptome. Iata care sunt acestea!


Alimente pentru un stomac sanatos
 

Aparatul digestiv poate fi usor perturbat daca alimentele sunt mult prea greu de digerat, tocmai din acest motiv este indicat sa elimini din dieta ta alimente precum cele procesate, prajite, zaharul sau alcoolul. Insa, daca s-au instalat deja durerile de stomac, iata cateva gustari care te vor ajuta sa le ameliorezi.
 
Oua. Sunt o sursa bogata de proteine si mult mai usor de digerat fata de alte alimente precum carnea procesata sau alimentele prajite. De regula, alimentele nesanatoase provoaca un reglux gastroesofagian, de aici si starile de greata dupa o masa copioasa.
 
Banane. Sunt fructele cele mai indicate in momentul in care s-au instalat durerile gastrice. Sunt fructele care nu irita deloc stomacul si nici tractul gastrointestinal superior. Sunt usor de digerat si au in compozitie o multime de fibre si vitamina B6. Consumul de banane previne si balonarea aparuta cel mai des din cauza retentiei de apa. 
 
Paine prajita. Daca atunci cand apar crampele abdominale, stomacul este gol,  atunci poate creste si acidul din stomac. Painea prajita este recomandata pentru a calma durerile, dar si pentru a trata simptome precum diaree sau greata.
 
Alimente prebiotice. Cerealele integrale, fructele care au o coaja lemnoasa, dar si semintele sunt ideale pentru inmultirea bacteriilor intestinale bune de la nivelul tractului gastro intestinal. Produsele de acest tip sunt prebiotice naturale, care stimuleaza imunitatea intestinala si previne eventualele inflamatii.
 
Cartof dulce. Cartofii sunt bogati in calciu si magneziu si ajuta la reducerea starilor de balonare prin echilibrarea nivelului de sodiu. 
Prune uscate. Pot fi considerate o gustare sanatoasa deoarece au in compozitie minerale si vitamine. Acestea pot fi consumate si in momentul in care simti nevoia de ceva dulce, insa nu in cantitati exagerate. 
 
Ceai de musetel. Este bautura cea mai rapida care calmeaza durerile de stomac. O ceasca de ceai de musetel cald, consumat dupa o jumatate de ora dupa ce ai mancat iti va imbunatati digestia si te va ajuta sa scapi de durerile stomacale.
 
Ghimbir. Este cunoscut inca din antichitate datorita capacitatii puternice de a calma durerile stomacale. Poate calma si senzatiile de greata si voma.
 
Pere. Au in compozitie fier, care are un rol extrem de important pentru sanatatea digestiva. Perele faciliteaza si eliminarea toxinelor din organism, fiind recomandate si persoanelor care sufera de constipatie. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0