Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care cresc riscul de cancer

de Camelia Diaconu la 2020-01-22
Alimente care cresc riscul de cancer
Deja stim ca activitati precum fumatul sau mersul prea des la solar pot duce la aparitia cancerului, insa, pe langa acestea, obiceiurile alimentare pe care multi dintre noi le avem pot avea un rol extrem de important. Sunt alimente, care, mai ales daca sunt gatite necorespunzator pot duce la dezvoltarea cancerului. Iata cateva dintre cele mai importante.


Multe dintre alimentele pe care le regasim in comert trebuie atent verificate inainte de consum. Ingredientele din compozitie nu sunt intotdeauna benefice sanatatii, ba mai mult, pot provoca boli grave, precum cancerul. Iata ce alimente ar trebui sa limitezi din dieta zilnica!
 
Carne rosie. Multe dintre preparatele din carne au in compoziie nitrati sau nitriti care sunt cancericeni. Vorbim aici despre bucatile de carne de vita, umplute la randul lor de alta carne precum salamul sau prosciutto. Consumul de carne rosie a fost de multe ori asociat cu afectiuni grave precum cancerul pancreatic sau probleme la nivelul stomacului. De asemenea, gatitul necorespunzator poate agrava intreaga situatie. De exemplu, gatitul la o flacara deschise poate produce anumiti compusi, care sa cauzeze cancer. Este recomandata carnea preparata la gratar, mai ales carnea de curcan si de pui deoarece asigura organismului cantitatea de proteine de care are nevoie.
 
Conserve alimentare. Multe dintre conservele din magazine au in compozitie bisfenol A (BPA), ingredient care este extrem de daunator AND-ului. Aceste ingredient pote creste riscul aparitiei cancerului, dar si al diabetului de tip 2. Cel mai indicat este sa citesti cu atentie lista ingredientelor din conserva, pentru a te asigura ca nu exista BPA in compozitie.
 
Muraturi. Un consum zilnic de muraturi poate duce la aparitia cancerului de stomac. Acestea nu trebuie scoase definitiv din alimentatie, cel mai important este sa fie consumate cu moderatie. Spre exemplu, varza murata contine probioticele de care organsmul are nevoie. Nu uita nici de condimentele din muraturi. Acestea sunt foarte importante pentru aroma finala, asa ca incearca sa folosesti scortisoara, salvie, rozmarin, cimbru, busuioc, ceapa si usturoi proaspat, oregano, cuisoare, turmeric.
 
Alcoolul. Un pahar de vin rosu este recomandat inainte de masa, insa un consum exagerat de alcool poate duce la dezvoltarea multor tipuri de cancer. Consumul ridicat debauturi alcoolice poate produce cancerul mamar, cancerul de colon sau cancerul la ficat.
 
Uleiurile partial hidrogenate. Multe alimente au in compozitie uleiuri partial hidrogenate, mai ales produsele de panificatie si cele procesate. Aceste uleiuri sunt de fapt forma de grasime pe care o gasim in stare solida. Uleiurile partial hidrogenate  pot imbunatatii gustul si proprietatile de conservare, insa nu si starea sanatatii. Acestea pot produce cancerul mamar, dar si cancerul rectal. Asa ca, evita produsele care au printre ingrediente si ulei partial hidrogenat. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.84 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0