Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care elimina oboseala

de Camelia Diaconu la 2021-02-01
Alimente care elimina oboseala
De regula, in momentul in care organismul este slabit si fara energie, sistemul imunitar este mult prea solicitat si totodata iti arata semne ca nu primeste toti nutrientii de care are nevoie. Nutritionistii, specialisti in alimentatie sanatoasa recomanda intotdeauna consumul de alimente care sa te ajute sa iti sustii sistemul imunitar, dar si care te ajuta sa iti recapeti energia.


Top 5 alimente care te ajuta sa iti recapeti energia
 

Alimentatia este punctul cheie pentru sustinerea si pastrarea unui organism sanatos. Un stil de viata echilibrat trebuie sa fie format dintr-o dieta sanatoasa, bazata pe fibre si proteine, dar si pe o dieta formata din alimentele potrivite. Din gama variata de produse alimentare pe care le avem la dispozitie este foarte important sa alegem intotdeauna produsele ce au in compozitie doar ingrediente sanatoase. 
 
De asemenea, pentru a te asigura ca ai in fiecare zi energie pentru a duce la bun sfarsit tot ce ti-ai propus, atunci asigura-te ca incluzi in dieta ta si urmatoarele alimente:
 
Iaurtul. Sistemul imunitar are o legatura directa cu sanatatea organismului, iar daca bacteriile iti influenteaza sistemul imunitar, atunci nici flora intestinala nu mai este sanatoasa. Iaurtul simplu, semidegresat sau cel fara alte adaosuri, te va ajuta sa iti recapeti energia, dar si sa iti mentii sistemul imunitar sanatos.
 
Usturoi. Este bine cunoscut datorita proprietatilor antifungice, antivirale si antibacteriene. Usturoiul trebuie consumat crud si poate fi cu usurinta integrat in mai multe preparate. Usturoiul consumat impreuna cu uleiuri infuzate special pentru salate, dar si cu bruschete pregatite in casa, este ideal pentru consum, pentru a-ti recapata energia.
 
Seminte de dovleac. Sunt bogate in zinc, iar acest nutrient este un adjuvant pentru sistemul imunitar. Semintele de dovleac pot fi consumate in stare pura, dar si in combinatie cu salate din fructe si legume. Semintele de dovleac au un continut mare de calorii, tocmai din acest motiv este recomandat sa le consumi cu moderatie, nu mai mult de o portie, cat o mana.  De asemenea, este ideal sa fie consumate  crude si nu prajite sau sarate. 
 
Ciuperci. Sunt si ele recomandate pentru imbunatatirea sistemului imunitar tocmai pentru ca au in compozitie un tip de zahar denumit beta glucan si are efect direct asupra imunitatii organismului. Ciupercile reprezinta si o sursa ideala pentru a-ti procura proteine vegetale si sunt recomandate chiar si in cazul dietelor vegetariene. 
 
Somon. Sistemul imunitar este format din molecule, care la randul lor sunt compuse din proteine esentiale pentru sanatatea organismului. Somonul este sursa ideala de proteine de care organismul are nevoie, dar si preparatul bogat in vitamina D, nutrient care joaca un rol esential pentru sustinerea sistemului imunitar. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0