Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care incetinesc imbatranirea pielii

de Alina Ilie la 2014-07-04
Alimente care incetinesc imbatranirea pielii
Alimentatia bogata in fructe si legume este cheia pentru o sanatate de fier. Acestea hranesc organismul, fiind bogate in minerale si vitamine care reduc efectele negative ale soarelui. Iata care sunt alimentele care ofera un aspect sanatos si mai tanar tenului:


Cheltuim foarte multi bani pe produse de ingrijire a tenului, pentru prevenirea cearcanelor si a ridurilor, dar uitam ca avem la indemana cele mai bune arme impotriva imbatranirii pielii: fructele si legumele. Pentru o piele neteda si fina, iata ce alimente trebuie sa consumi, potrivit womansday.com:
Mango
Mango este plin de vitamine care mentin pielea tanara. Iti recomandam sa prepari o masca faciala dintr-un albus de ou si o jumatate de mango decojit. Pune fructul in blender, apoi adauga albusul si mixeaza cateva secunde pana obtii o pasta omogena. Aplica pe fata si lasa masca sa actioneze 15 minute, apoi spala-te cu apa calduta.
Rosii
Dupa cum stii, rosiile contin licopen, un antioxidant care protejeaza pielea de radiatiile UV.  Vara se recomanda cat mai des consumul de rosii in salate, supe, ciorbe sau tocanite.
Castraveti
Sucul proaspat de castraveti stimuleaza sistemul limfatic. Pune intr-un blender urmatoarele ingrediente: 200 g ananas taiat cuburi, o jumatate de castravete, o jumatate de mar verde. Pentru o piele radianta si sanatoasa incepe ziua cu acest suc racoritor.
Capsuni
Pentru exfolierea pielii zdrobeste 5 capsuni si aplica piureul obtinut pe fata pentru 10 minute. Vitamina C va face tenul mai luminos.
Ardei gras rosu
Aceasta leguma pastreaza pielea neteda si catifelata. Ardeii grasi sunt plini de vitamina C si ajuta la hidratarea pielii.
Portocale rosii
Portocalele rosii, prin continutul de antioxidanti, protejeaza pielea de radicalii liberi: raze UV, fum de tigara, etc.
Mure
Flavonoidele, substante din compozitia lor, ajuta la consolidarea tesutului conjunctiv al pielii. Vitamina C ajuta la producerea de colagen, iar vitamina A previne deteriorarea pielii din cauza razelor solare.
Soia
Boabele de soia contin acid hialuronic (care se gaseste si in celulele pielii). Calciul si vitamina D 3 intervin eficace in incetinerea procesului de imbatranire a pielii.
Struguri
Strugurii au proprietati antiinflamatorii, calmand iritatiile pielii. Uleiul din seminte de struguri este foarte hidratant, inchide porii si poate inlocui cu succes lotiunile tonice din comert pentru ingrijirea tenului.
Mere
Merele, sursa uimitoare de vitamina A, iti ofera un ten fin si luminos. Antioxidantii distrug radicalii liberi si repara celulele afectate.
Contin foarte multa apa, motiv pentru care hidrateaza pielea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbatranirea pielii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rosii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre castraveti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0