Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care scad tensiunea arteriala

Alimente care scad tensiunea arteriala
Anumite alimente sunt adevarate remedii naturale care scad tensiunea arteriala si reduc stresul. Ti-am pregatit mai jos o lista cu alimentele care scad tensiunea arteriala si care previn aparitia altor afectiuni.


Hipertensiunea arteriala se caracterizeaza prin cresterea presiunii sangelului la nivelul peretilor vaselor arteriale. Pentru a scadea tensiunea arteriala in mod normal, incearca sa introduci in dieta alimentele de mai jos:
Peste
Dr. Liz Applegate, un expert in domeniul nutritiei si fitnessului, spune ca printre alimentele benefice pentru sanatatea inimii se numara scoicile si somonul. Acestea sunt sarace in grasimi si calorii si bogate in acizi grasi omega 3. Somonul este bogat in grasimi mononesaturate si calciu si reduce riscul de atac de cord, scrie naturalnews.com.
Pestele proaspat si fructele de mare sunt bogate in acizi grasi omega 3, grasimi mononesaturate si calciu care sunt de ajutor in reducerea riscului de atac de cord si prevenirea bolilor cardiovasculare.
Somonul la cuptor cu legume este o alegere potrivita pentru o masa usoara si hranitoare.
Ulei de masline
Studiile realizate pe femeile care aveau hipertensiune arteriala si care au inclus in dieta, timp de o luna, uleiul de masline, au aratat o reducere semnificativa a nivelului tensiunii arteriale.
Lactate
Cercetarile indica faptul ca persoanele care consuma cu regularitate alimente bogate in calciu si potasiu (in speciali branzeturi) nu au probleme cu tensiunea arteriala. Important este sa nu mananci branza alaturi de prajeli (cartofi prajiti).
Legume
Porumbul este o sursa excelenta de acid folic si vitamina D care protejeaza arterele si previne ateroscleroza. Ceapa previne deteriorarea vaselor de vange, iar rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant puternic care aduce beneficii asupra sanatatii.
Usturoiul are proprietati antinflamatorii si previne formarea cheagurilor de sange.
Telina are un continut ridicat de substante nutritive si minerale cum ar fi potasiu, magneziu si calciu, substante care scad tensiunea arteriala si reduc riscul de a suferi de atac de cord. Aduce numeroase beneficii sistemului cardiovascular.
Fructe proaspete
Alege fructele proaspete, de preferat cele BIO, pentru ca pesticidele pot afecta sanatatea inimii.
Merele contin o substanta numita pectina, o fibra naturala care elima toxinele din corp, purifica sangele si scade tensiunea arteriala.
Portocalele si lamaile sunt bogate in potasiu si pectina si ajuta la reducerea colesterolului.
Grapefruitul este o sursa minunata de vitamina C, pectina, acid folic si licopen, care ajuta la previnirea bolilor cardiovasculare. Multe persoane nu stiu ca grapefruitul consumat la micul dejun protejeaza vasele de sange si previne cancerul.
Cereale integrale
Atat fibrele solubile cat si cele insolubile sunt importante pentru mentinerea sanatatii arterelor. Cerealele integrale contin vitamina B si previn atacul de cord.
Ciocolata neagra
O patratica de ciocolata neagra mancata zilnic protejeaza inima si mentine tensiunea arteriala la limite normale. Bogata in fenoli, ciocolata neagra mentine arterele sanatoase.
Mai cunosti si alte alimente care scad tensiunea arteriala?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tensiune arteriala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata neagra

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0