Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente pentru o inima sanatoasa

Alimente pentru o inima sanatoasa
Numeroase cercetari au dovedit ca unele alimente au un rol important in protectia inimii, datorita nutrientilor pe care ii contin. Vei fi surprinsa sa afli ca sunt foarte multe alimente bogate in fitonutrienti care au rolul de a preveni afectiunile cardiace.


Specialistii in nutritie au realizat un top al celor mai bune alimente care au rolul de a proteja sistemul cardiovascular. Alimentele despre care vom vorbi mai jos contin fitonutrienti esentiali care protejeaza inima.
Dupa cum bine stii, somonul contine acizi grasi omega 3, vitamina D si din acest motiv nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Este foarte gustos, iar gatit cum trebuie, la cuptor, alaturi de legume, este o alegere potrivita pentru o masa usoara si hranitoare.
Fulgii de ovaz au un continut ridicat de fibre solubile, acizi grasi omega 3, calciu, magneziu, potasiu. Ovazul scade riscul bolilor cardiace iar nutritionistii ne recomanda sa il combinam cu fructe de padure, afine, stafide.
Migdalele sunt alte alimente recunoscute ca avand efecte protectoare asupra inimii. Sunt o sursa excelenta de vitamina E, fibre solubile, proteine, zinc si pot fi consumate in salate sau deserturi.
Intr-un articol anterior am discutat despre beneficiile afinelor si ale vinului rosu. Afinele si vinul rosu contin un antioxidant puternic numit resveratrol care are proprietati anticancerigene si antiinflamatoare. Resveratrolul este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
Branza tofu este facuta din lape de soia si contine nutrienti importanti precum calciu, magneziu si potasiu. Afla aici de ce e sanatos sa mancam branza tofu!
Spanacul, proaspat sau congelat, ar trebui consumat cat mai des pentru ca are un continut ridicat de luteina si betacaroten, vitamine din complexul B, calciu, fier si fibre. Cei care doresc sa isi protejeze aparatul cardiovascular si sa isi intareasca sanatatea il pot consuma in salate, asezonat cu ulei de masline, sau il pot include in diverse preparate culinare (budinca de spanac, supa crema de spanac, rulada cu spanac, etc).
Ceaiul verde are proprietati anticancerigene si poate stimula tranzitul intestinal. Este bogat in catechine si flavonoizi, substante care ofera protectie impotriva bolilor coronariene.
Sa nu uitam ciocolata neagra cu un continut ridicat de cacao. Consumata in cantitati moderate, iti protejeaza inima si isi intareste sistemul imunitar. Datorita continutului bogat de flavonoide, reduce tensiunea arteriala si alunga stresul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inima sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata neagra

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre branza tofu

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0