Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente pentru o piele care radiaza de frumusete

de Alina Ilie la 2016-09-23
Alimente pentru o piele care radiaza de frumusete
Stresul la locul de munca, sedentarismul, medicamentele si alimentatia nesanatoasa au un rol important asupra aspectului pielii noastre. Pentru o piele frumoasa si sanatoasa, iata ce alimente trebuie sa incluzi in dieta.


Razele ultraviolete sunt daunatoare pentru piele si asa cum stiti favorizeaza aparitia cancerului. Licopenul din rosii ne protejeaza impotriva efectelor nocive ale radiatiilor ultraviolete. Mai mult, acest nutrient este eficient in combaterea acneei, pistruilor si eczemelor.

Datorita continutului de antioxidanti, fructele de padure sunt extrem de eficiente in combaterea afectiunilor pielii. Stimuleaza circulatia sangelui la nivelul fetei, hidrateaza si catifeleaza pielea.

Odata cu inaintarea in varsta, procesul de regenerare a celulelor si a pielii incetineste si radicalii liberi imbatranesc tenul. Asadar, pentru a diminua ridurile, cearcanele si petele de pe piele este esential sa consumati peste (somon, ton, pastrav, sardine) si fructe de mare. Acizii grasi omega-3 impiedica producerea de substante chimice inflamatorii care duc la aparitia acneeei. In schimb, vegetarienii pot opta pentru consumul de alte, sursa de fitonutrienti.

Un alt aliment pentru o piele care radiaza de frumusete este orezul brun. Seleniul ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima, manganul la digestia grasimilor.

Legumele verzi sunt bogate in substante nutritive, cum ar fi fier, calciu, potasiu, magneziu si vitaminele B, C si E. Nutritionistii recomanda consumul de spanac, salata verde, broccoli.

Portocalele sunt bogate in vitamina C si, ca atare, ofera luminozitate pielii. Acesta reduce ridurile liniile fine prin refacerea colagenului. In afara de portocale, puteti consuma, de asemenea, grapefruitul, cunoscut pentru calitatile de tonifiere.

Ouale au proprietati anti-microbiene, ajuta la prevenirea infectiilor cutanate. De asemenea, constituie o sursa bogata de vitamina A si cupru. In timp ce cuprul creste elasticitatea pielii, vitamina A ajuta la prevenirea ridurilor. Ouale ajuta, de asemenea, in repararea tesutului pielii, previn acneea si cicatricile.

Migdalele sunt o sursa excelenta de vitamina E si flavanoli, si, prin urmare, contribuie la intinerirea pielii. De asemenea, pot inversa efectele oxidarii, agravate de fumat, prin diminuarea efectelor nocive produse de radicali liberi. Prin continutul de seleniu si fibre, ajuta la hidratarea pielii in mod natural.

Avocado este plin cu acizi grasi mononesaturati, care ajuta la combaterea efectelor imbatranirii. Stimuleaza productia de colagen si elastica si iti asigura o piele frumoasa.

Semintele de in sunt un depozit natural al acizilor grasi omega-3 si un mijloc excelent de combatere a  acneei. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, impiedica aparitia cosurilor.

Sursa: foodofy.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.39 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele frumoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele catifelata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0