Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente pentru oase sanatoase

Alimente pentru oase sanatoase
Cand vine vorba de oase sanatoase, ne gandim la doua ingrediente de baza: calciul si vitamina D. Calciul sprijins structura oaselor si a dintilor, iar vitamina D imbunatateste absorbtia de calciu si cresterea oaselor.


Acesti nutrienti sunt importanti pentru copii, dar si pentru noi toti, odata cu inaintarea in varsta. Ca sa nu faci osteoporoza, o boala caracterizata prin oase fragile, ia mult calciu si vitamina D, pentru a preveni boala si pentru a preveni fracturile.
Adultii pana-n 50 de ani trebuie sa ia cam 1.000 de miligrame de calciu si 200 de unitati internationale pe zi. Cei peste 50 de ani trebuie sa-si mareasca doza la 1.200 miligrame de calciu si 400 pana la 600 UI de vitamina D. 
O optiune la indemana sunt alimentele-minune.
Iaurt
Majoritatea oamenilor isi iau vitamina D prin expunerea la soare, dar anumite alimente, cum ar fi iaurtul, sunt pline de vitamina D. 
Un pahar de iaurt este sursa ta cremoasa de calciu. Alege varianta fara grasimi. Atentie la iaurtul grecesc, caci acesta are mai putin calciu si foarte putina spre deloc vitamina D.
Lapte
Exista un motiv bine intemeiat pentru care laptele este alimentul poster pentru necesarul de calciu pentru copii. 200 de grame de lapte degresat iti aduce cam 90 de calorii, dar si 30% din doza zilnica de calciu. Alege un brand care ofera lapte fortificat cu vitamina D. 
nu poti bea trei pahare de lapte pe zi? Incearca sa-l bagi in sosuri sau mancaruri tip smoothie.
Branza
Doar pentru ca branza este bogata in calciu nu inseamna ca trebuie s-o mananci in exces (daca te ingrasi nu faci nimci bun pentru incheieturi!). Daca luam o felie de branza cheddar, vom prelua peste 30% din doza zilnica de calciu, asa ca bucura-te de moderatie. Majoritatea branzeturilor contin si vitamina D, dar in cantitati infime.
Sardine
Acesti pesti mici, pe care ii gasim adesea in conserve, au un nivel ridicat de vitamina D si de calciu. Sunt deliciosi cu paste si in salate.
Oua 
Desi ouale contin doar 6% din doza zilnica de vitamina D, pot fi inserate cu usurinta in randul felurilor zilnice. Nu alege numai albusurile, temandu-te de ingrasare, caci vitamina D este in galbenus.
Somon
Somonul este cunoscut pentru acizii grasi omega-3, dar 85 de grame contin mai mult de 100% din doza zilnica de vitamina D. Manaca deci somon pentru o inima si niste oase sanatoase.
Spanac
Nu-ti plac lactatele? Atunci spanacul trebuie sa fie modul favorit de a obtine calciu. Un bol mic de spanac include 25% din doza zilnica recomandata de calciu, dar si fibre, fier si vitamina A.
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina d

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0