Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Alimente recomandate in cazul durerilor articulare

Alimente recomandate in cazul durerilor articulare
Alimente recomandate in cazul durerilor articulare

Artrita este o boala care cauzeaza pierderea mobilitatii articulatiilor. Exista o stransa legatura intre aceasta boala si dieta, in urma studiilor demonstrandu-se ca anumite alimente pot agrava starea. Asadar, care sunt alimentele pe care puteti sa le consumati pentru a ameliora durerile de articulatii?


Nutritionistii recomanda persoanelor care sufera de artrita reumatoida sa consume alimente cu proprietati antiinflamatorii si sa renunte la gustarile bogate in calorii. Dieta potrivita trebuie sa fie bogata in fibre si proteine si saraca in grasimi.

Fructele si legumele sunt pline de antioxidanti si substante nutritive. Puteti consuma citrice, fructe de padure, mere, struguri, pere, telina, broccoli, conopida.

Fructele congelate sau conservele de fructe sunt o alta optiune.

De asemenea, pentru intarirea oaselor sunt indicate lactatele cu un continut redus de grasimi. Bogate in calciu si vitamina D, sunt esentiale pentru starea generala de sanatate.

In plus, nucile, migdalele, semintele sunt importante pentru sinteza de colagen si repararea tesutului conjunctiv si eliminarea durerilor articulare.

Turmericul, ghimbirul, rozmarinul, oregano sunt condimente utilizate de secole in scopuri medicinale, asigurand o structura osoasa rezistenta si sanatoasa. Compresele cu ceai de ghimbir sunt foarte eficiente pentru calmarea durerii.

Pentru a reduce inflamatia si durerile articulare mai avem nevoie de acizi grasi omega-3 pe care ii obtinem din pestele gras, seminte de in, de dovleac, de susan. Semintele pot fi consumate crude ca gustare sau adaugate in iaurt, salate sau deserturi pregatite in casa.

De asemenea, ceaiul verde contine compusi polifenolici care joaca un rol in combaterea inflamatiei din organism. Cercetarile au aratat ca substantele din compozitia lui sunt de ajutor in bolile inflamatorii.

Sursa: www.everydayhealth.com
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre artrita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli inflamatorii

Spune-ne opinia ta despre "Alimente recomandate in cazul durerilor articulare"



9 - 2 =

Cele mai citite articole

Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...
“Somnul de frumusete” nu este o simpla sintagma, ci reprezinta o realitate. Pe perioada somnului, ...
Nimic nu se compara in lume cu responsabilitatea pe care o are un parinte fata de copilul lui. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton