Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Alimente recomandate in cazul durerilor articulare

Alimente recomandate in cazul durerilor articulare
Alimente recomandate in cazul durerilor articulare

Artrita este o boala care cauzeaza pierderea mobilitatii articulatiilor. Exista o stransa legatura intre aceasta boala si dieta, in urma studiilor demonstrandu-se ca anumite alimente pot agrava starea. Asadar, care sunt alimentele pe care puteti sa le consumati pentru a ameliora durerile de articulatii?


Nutritionistii recomanda persoanelor care sufera de artrita reumatoida sa consume alimente cu proprietati antiinflamatorii si sa renunte la gustarile bogate in calorii. Dieta potrivita trebuie sa fie bogata in fibre si proteine si saraca in grasimi.

Fructele si legumele sunt pline de antioxidanti si substante nutritive. Puteti consuma citrice, fructe de padure, mere, struguri, pere, telina, broccoli, conopida.

Fructele congelate sau conservele de fructe sunt o alta optiune.

De asemenea, pentru intarirea oaselor sunt indicate lactatele cu un continut redus de grasimi. Bogate in calciu si vitamina D, sunt esentiale pentru starea generala de sanatate.

In plus, nucile, migdalele, semintele sunt importante pentru sinteza de colagen si repararea tesutului conjunctiv si eliminarea durerilor articulare.

Turmericul, ghimbirul, rozmarinul, oregano sunt condimente utilizate de secole in scopuri medicinale, asigurand o structura osoasa rezistenta si sanatoasa. Compresele cu ceai de ghimbir sunt foarte eficiente pentru calmarea durerii.

Pentru a reduce inflamatia si durerile articulare mai avem nevoie de acizi grasi omega-3 pe care ii obtinem din pestele gras, seminte de in, de dovleac, de susan. Semintele pot fi consumate crude ca gustare sau adaugate in iaurt, salate sau deserturi pregatite in casa.

De asemenea, ceaiul verde contine compusi polifenolici care joaca un rol in combaterea inflamatiei din organism. Cercetarile au aratat ca substantele din compozitia lui sunt de ajutor in bolile inflamatorii.

Sursa: www.everydayhealth.com
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre artrita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli inflamatorii

Spune-ne opinia ta despre "Alimente recomandate in cazul durerilor articulare"



1 + 6 =

Cele mai citite articole

In meniul unui restaurant te asteapta tot felul de preparate culinare care mai de care mai ...
Vitaminele au roluri biochimice importante si astfel sunt necesare pentru functia cognitiva. ...
Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura stransa intre problemele de sanatate ale cavitatii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mi-a trebuit ceva timp sa aflu ( de la un prieten, medic ) ca uscaciunea pielii de pe mainile mele ...
Slujba mea ma expunea mai des la raniri usoare, taieturi, zgarieturi. Am observat, uitandu-ma si la ...
Nu prea dadeam importanta felului cum aratau unghiile mele: casante, patate ( pete albe sub unghii ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0