Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente recomandate in perioada examenelor

de Alina Ilie la 2015-11-12
Alimente recomandate in perioada examenelor
In perioadele stresante, cand trebuie sa acumuleze multa informatie, studentii au nevoie de alimente sanatoase, care sa ii ajute sa retina mai usor. Iata alimentele care pot imbunatati functiile creierului!


Inainte de examene, studentii ar trebui sa consume legume verzi, proaspete, gatite la abur, carne de curcan si branza proaspata.

O dieta bogata in acizi grasi esentiali omega 3 poate ajuta la buna functionare a celulelor nervoase. De aceea, pestele ar trebui consumat de 2-3 ori pe saptamana.

"Nutritia corespunzatoare si somnul suficient sunt cei mai importanti factori care favorizeaza acumularea de energie necesara procesului de invatare. Tensiunea nervoasa se amplifica atunci cand se lucreaza dupa doar trei ore de somn, cand alimentele pline de zahar, grasime si sare sunt principala sursa de alimentatie. Organismul are nevoie de timp sa asimileze alimentele si de aceea un mic dejun nutritiv, urmat de mese echilibrate pot sustine stresul psihic. Un somn linistit si odihnitor este influentat de tipul de alimente consumat si de aceea, cu o noapte inainte de examen, trebuie sa se evite ingerarea de alimente care ingreuneaza digestia", a explicat, pentru Agerpres, nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Printre alimentele care stimuleaza activitatea cerebrala se afla avocado, banana, drojdia de bere, broccoli, pepenele galben, ouale, carnea de pui, semintele de in, germenii de grau, portocala, orezul brun, legumele cu frunze verzi, soia, kefirul.

Ce ar trebui sa mai manance studentii in sesiune? Orez, paste, cereale integrale si fructe dulci de sezon, deoarece sunt o buna sursa de energie si ii ajuta sa retina mai usor. Acestea alimente furnizeaza creierului glucoza necesara pentru performanta cognitiva.

Este foarte important ca tinerii sa opteze pentru o alimentatie sanatoasa, fara aditivi alimentari si indulcitorii artificiali. Alcoolul si alimentele cu indice glicemic foarte mare pot provoca stari de agitatie si anxietate.

Dulciurile se vor inlocui cu un fruct proaspat.

"Alcoolul distruge efectiv celula nervoasa, nicotina cauzeaza constrictia capilarelor si limiteaza fluxul sanguin la nivel cerebral, grasimile hidrogenate cauzeaza in timp cresteri ale nivelului de colesterol nociv LDL, aditivii artificiali au efecte negative, in special asupra dezvoltarii copiilor, zaharul rafinat si carbohidratii simpli dezechilibreaza organismul la nivel metabolic", a explicat Lygia Alexandrescu.

Foto: pixabay.com
Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre examene

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0