Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente sanatoase pentru buna functionare a organismului

Alimente sanatoase pentru buna functionare a organismului
O dieta sanatoasa bazata pe cereale integrale, lactate, fructe, legume si peste va reduce riscul aparitiei unor afectiuni. Iata 14 alimente sanatoase pentru buna functionare a organismului!


Pentru buna functionare a organismului ai nevoie de vitamine, minerale si nutrienti care lupta impotriva infectiilor si bolilor. Este recomandat sa consumi alimentele de mai jos pentru a oferi organismului energia necesara sustinerii activitatii fizice si intelectuale.
Iata 14 alimente sanatoase pentru buna functionare a organismului, conform Health.com:
1. Spanac
Spanacul este o sursa excelenta de fier, care ajuta la o buna oxigenare a celulelor. Nu trebuie sa trecem cu vederea peste faptul ca are un aport caloric scazut, ceea ce inseamna ca poate fi consumat cu incredere in curele de slabire.
2. Quinoa
Quinoa contine carbohidrati care iti ofera energie intreaga zi. Este o cereala bogata in vitamine, minerale si aminoacizi. Iata 6 motive pentru care ar trebui sa consumi quinoa!
3. Rosii
Rosiile contin un antioxidant numit licopen care reduce inflamatiile de la nivelul plamanilor. Numeroase studii au aratat ca rosiile previn alergiile.
4. Lapte
Persoanele care au un deficit de vitamina D sunt mai predispuse la alergii si astm. Laptele, somonul si tonul sunt alte alimente bogate in vitamina D.
5. Mere
Merele cotin quercetina, un antioxidant care previne alergiile. Acest fruct este benefic si pentru sanatatea pielii, asa ca cel mai bine este sa il consumi cu tot cu coaja.
6. Nuci
Nucile sunt bogate in substante nutritive precum fier, calciu, vitamia E, fibre, magneziu. Contin o substanta numita fenilalanina care are rolul de a proteja memoria.
7. Cereale integrale
Cerealele integrale imbunatatesc starea de sanantate si ajuta la cresterea fluxului de sange la nivelul creierului.
8. Piper cayenne
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Purdue, acest piper inhiba apetitul si arde grasimile.
9. Portocale
Vitamina C este esentiala pentru producerea colagenului. Un pahar de suc de portocale are in jur de 75 mg de vitamina C.
10. Patrunjel
Uscat sau proaspat, patrunjelul este o sursa excelenta de vitamina K. Aceasta previne aparitia cheagurilor de sange si intareste oasele, prevenind osteoporoza.
11. Turmeric
Turmericul contine o substanta numita curcumina care combate efectele negative ale radicalilor liberi si previne pierderea memoriei, sustin specialistii de la UCLA.
12. Ceai verde
Poti consuma cu incredere ceai verde in locul cafelei de dimineata, acesta avand proprietati antioxidante. Ceaiul verde accelereaza metabolismul, imbunatateste tranzitul intestinal si previne obezitatea.
13. Vin rosu
Boabele de struguri rosii contin resveratrol, un antioxidant care are capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange. Resveratrolul, care se gaseste in pielita si semintele strugurilor, ajuta la cresterea colesterolului bun si previne coagularea sangelui.
14. Cafea
Studii recente sustin faptul ca bautorii de cafea au mai putine sanse de a suferi de boli de inima. Aceasta poate reduce si riscul de diabet de tip 2 si boala Parkinson.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre minerale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rosii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0