Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentele care trebuie evitate pe durata sarcinii

de Rebeca Roman la 2021-06-10
Alimentele care trebuie evitate pe durata sarcinii
Nicio femeie insarcinata nu ar trebui sa-si neglijeze nutritia. La fel de important precum aportul de vitamine obligatorii este si evitarea alimentelor riscante pentru mama si fat.


Pe intreaga durata a sarcinii, viitoarea mama trebuie sa respecte recomandarile medicului care ii cunoaste istoria medicala. Insa, exista anumite interdictii care ar trebui respectate, indiferent de specificul fiecarui organism.

In ceea ce priveste fructele exotice, femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de ananas si papaya. Ananasul este bogat in bromelaina, care poate provoca reactii alergice la nivelul sistemului digestiv. Fructul de papaya, in special atunci cand nu este bine copt,poate provoca contractii uterine.

In ceea ce priveste carnea, orice tip de carne neprocesata termica trebuie evitata cu strictete. Adio, sushi sau tartar! Preparatele pe baza de carne cruda pot fi contaminate cu salmonella si bacterii. Pestele trebuie consumat cu prudenta.

Pe de o parte, aportul de acizi grasi omega 3 este foarte important in sarcina, insa atentie la pestii contaminati cu mercur. Viitoarele mamici ar trebui sa consume numai peste provenit din surse sigure, locale, si cat mai proaspat. Pestele din import contine un nivel crescut de mercur si alte substante daunatoare fatului.

Pasteurizarea este cuvantul-cheie atunci cand vine vorba de consumul de lactate si sucuri de fructe sau legume. Desi bogate in vitamine, sucurile proaspat stoarse de legume si fructe pot contine salmonella si e. colli. De asemenea, trebuie evitat consumul de branzeturi cu mucegai.

Ouale ar trebui consumate numai bine gatite. Evitati cu strictete consumul de oua crude si preparate care contin oua crude, precum maioneza, sosul Ceasar, inchetata, creme de prajituri. Mierea este un aliment care, desi bogat in minerale si vitamine, trebuie evitat in sarcina, pentru ca poate fi contaminat cu spori care provoaca botulismul infantil.

Pentru adeptele regimului vegan, atentie la consumul de seminte incoltite. Indiferent de tipul plantei, semintele incoltite si lastarii nu ar trebui consumate pe durata sarcinii. De asemenea, nici alunele, care pot provoca alergii serioase.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarcina

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0