Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentele ce contin coloranti alimentari sunt periculoase pentru sanatatea copiilor

Alimentele ce contin coloranti alimentari sunt periculoase pentru sanatatea copiilor
Cercetarile efectuate de mai multi oameni de stiinta din Europa ii conving pe parinti si medici ca alimentele ce contin coloranti alimentari sunt periculoase pentru sanatatea copiilor. Desi nu e posibila interzicerea acestor bombe alimentare cu ceas, autoritatile ar trebui sa introduca obligativitatea etichetarii corecte a acestor produse.


Efectele alimentelor ce contin coloranti alimentari sunt observate imediat de parinti. Copilul devine fie letargic, fie foarte agitat, sau prezinta ambele stari la distanta de cateva ore. In cel mai rau caz, copilul poate face o alergodermie grava care ii poate pune viata in pericol si care necesita, obligatoriu, spitalizare si un regim drastic.

Colorantii alimentari pe baza de petrol sunt responsabili pentru multe probleme de comportament la copii, alergii si posibil si cancer.

Aceste suspiciuni dateaza inca din 1960, cand alergologul american Ben Feingold a observat ca starea de sanatate a pacientilor sai se imbunatatea semnificativ dupa ce renuntau sa mai consume hrana ce continea coloranti alimentari. Deoarece nu existau inca suficiente studii care sa ii sustina parerea, teoria doctorului Feingold a fost uitata.

Povestea acestor coloranti alimentari incepe acum doua secole, cand companiile care fabricau dulciuri, sucuri sau alimente au inceput sa ii foloseasca pentru a imbunatati aspectul produselor lor. Inca de prin anii 1880 au inceput sa fie folositi o serie de compusi letali precum sulfatul de cupru sau arsenicul, iar pana in 1900, colorantii artificiali facuti din gudron de huila devenisera deja o obisnuinta.

Cazurile de copii intoxicati si testele pe rozatoare (care au dus la aparitia unor tumori) au tras semnalul de alarma. Astfel s-a inceput testarea unor coloranti aliementari si sute dintre acestia au fost interzisi, inclusiv violet nr.1 si red nr.2; multi altii se afla pe lista celor asupra carora planeaza suspiciuni. In prezent, noua coloranti pe baza de petrol au fost testati si au primit aprobarea de a fi folositi in alimente.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea copiilor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coloranti alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0