Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alternativa pentru cele mai rele obiceiuri ale tale

Alternativa pentru cele mai rele obiceiuri ale tale
Opreste-te un pic si ia in considerare cateva strategii utile care sa te ajute sa inlocuiesti obiceiurile nesanatoase. Sau macar sa le diminuezi ritmul de aparitie. Nu de alta, dar sanatatea, stii si tu, e mai buna decat toate.


1. Daca energia iti curge dintr-o sticla...
Bea o cana de apa inainte sa te arunci pe o alta portie de cafea. Ceae ce resimtim ca oboseala poate fi, de fapt, efectul secundar al pierderii de fluide care este atat de mic, incat nu ne este sete, spun un studiu publicat in The Journal of Nutrition. Cand femeile participante la studiu erau doar putin deshidratate (cu doar un procent sub nivelul optim) se simteau obosite, fara putere de concentare si triste. Ironia: proprietatile diuretice ale cafeinei pot cauza o usoara deshidratare, iar bauturile energizante au de cinci ori mai mult stimulant decat o cola.
2. Daca ai corpul setat pe alt fus orar...
Nu mai manca vreme de 16 ore. Cercetatorii de la centrul medical Beth Israel Deaconess au descoperit ca cea mai rapida metoda de a reseta ritmurile circadiene ale soarecilor de laborator pe un alt fus orar este de a avea grija la consumul de mancare. Este nevoie de un singur ciclu de infometare in timpul perioadei normale de trezie, urmat de o masa in timpul programului de noapte. Consulta medicul inainte sa postesti insa.
3. Daca ai fundul lipit de scaun....
Alearga sa prinzi liftul. Indreapta-ti spatele si cocosaeaza-te un pic, indreptandu-ti-l iarasi. Repeta de 25 de ori. Voluntarii supraponderali care au adunat 30 de minute pe zi de activitate fizica sporadica (un minut acum, sase minute mai pe seara etc.) au demonstrat ca stau mai bine cu sistemul cardirespirator decat adevaratii couch potatoes, spune un studiu al Universitatii Queen’s din ontario. Cheia este sa spargi modulele de timp sedentare: daca stai mai mult de doua ore, „colesterolul bun” scade. La fel si rata metabolica. U studiu publicat in Diabetes Care a descoperit ca daca stai in picioare doar un minut la fiecare ora, vei avea un profil lipidic si o masa musculare mai bune decat daca stai toata ziua si faci sport 10 minute la final.
4. Daca dintii ti se murdaresc dupa pranz...
Foloseste un „detergent” special pentru ei si clateste-te cu „apa”. Cand spunem „detergent” ne referim la alimente cu fibre, cum ar fi telina, merele si morcovii, care inlatura depunerile pe masura ce mesteci. „Apa” este saliva care neutralizeaza acizii si alunga resturile alimentare. Poti creste secretia de saliva mestecand guma. Nu amana insa prea mult folosirea atei dentare. Placa dentara trebuie inlaturata la fiecare 24 de ore.
5. Daca mesteci tot timpul cate ceva...
Identifica starea sau mediul care te fac sa mananci robotic. Apoi actioneaza cand se implinesc conditiile pentru declansarea obiceiului nociv. De exemplu, daca mananci de obicei in fata televizorului, foloseste mana stanga (daca esti dreptace). Un studiu al University of Southern California a demonstrat ca cei care au mers la film au mancat cu 30% mai putin popcorn in aceste conditii. O astfel de strategie te face mai constienta la ce si cat mananci.
6. Daca simti nevoia sa fumezi o tigara...
Maseaza-te la primele trei impulsuri de a merge la fumat, asa cum au facut-o fumatorii participanti la un studiu al Universitatii din Miami. In loc sa apuce tigara, acestia si-au masat lobul unei urechi sau pielea dintre degetul mare si cel aratator de la o mana. De cele mai multe ori, procedeul a dat roade. Fumatorii au fost mai putin agitati si au fumat mai putine tigari pe zi decat grupul de control. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deshidratare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre activitate fizica

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0