Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analizeaza-ti munca si consecintele ei pe termen lung

Analizeaza-ti munca si consecintele ei pe termen lung
Munca ta are un efect, precum comunitatea din care faci parte. Nu mai este nici sigur, nici responsabil si nici etic a continua sa muncim fara sa ne gandim la ce facem si la efectul implicat. Nu am de gand sa te iau la intrebari in legatura cu ceea ce faci exact. Asta-i treaba ta in totalitate. Imi dau seama ca o multime de copaci buni ar putea muri prea repede din cauza mea. De partea cealalta a balantei stau efectele pozitive (sper) a ceea ce scriu si oamenii care sunt angajati ca urmare a scrisului . Dar nu am nici un fel de control asupra conditiilor lor de munca, asa ca nu pot fi tras la raspundere din punctul asta de vedere. Sau pot? Deci, pentru  mine, e vorba de copacii morti, electricitatea pe care o folosesc la birou si poluarea provocata de autocamioanele care livreaza cartile spre librarii; asta ca sa numesc numai cateva produse auxiliare ale statului meu aici in fata calculatorului. La tine cum sta treaba? Ai manevrat vreun deseu periculos in ultimul timp? Sau ai proiectat vreun sistem de rachete teleghidate? Sau ai transformat in busteni o intreaga padure tropicala? Sau furnizezi un serviciu sau un produs esential prin munca ta, care face oamenii mai fericiti, mai bogati sau le aduce mai mult succes? Munca noastra are un impact. Putem lucra intr-o industrie poluanta, daunatoare, neplacuta. Sau am putea munci pentru a-i ajuta pe altii, a produce efecte pozitive asupra lor. Stiind ca ceea ce facem are un efect – bun sau rau – nu inseamna sa lasam instantaneu totul si sa ne schimbam slujbele. Nici sa stam relaxati si sa credem ca totul e OK, doar pentru ca lucram intr-un domeniu care protejeaza. Fiecare slujba, fiecare domeniu are anumite ramificatii – bune si rele. Tot ceea ce facem la munca poate aduce un beneficiu important sau poate provoca daune. Trebuie sa le punem pe toate in balanta si sa vedem ce simtim. Iar daca suntem nefericiti putem pleca, dar nu prea repede, pentru ca sunt sanse mari sa putem schimba lucrurile din interior. Am lucrat un timp intr-un domeniu in care eram constient ca lucrurile  erau  putin  cam dubioase,  asa  ca  am  adoptat  metoda intrebarilor. „Ce s-ar intampla daca presa ar afla chestia asta?“ Nu strigam si nu ma opuneam nimanui, doar intrebam. Dar a reusit sa atraga atentia asupra faptului ca ceea ce se intampla era oarecum in neregula. Poate si tu poti face la fel. Sau poate ca tu poti schimba lucrurile incet spre bine, treptat si fara tam-tam, folosindu-ti influenta si actiunile pe care le ai la indemana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0