Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antibiotice luate fara reteta. De ce sunt periculoase?

Antibiotice luate fara reteta. De ce sunt periculoase?
Conform ultimului Eurobarometru, mai mult de jumatate dintre romani au folosit, in ultimele 12 luni, antibiotice. Dintre acestia, 16% au luat antibioticele fara reteta, bazandu-se pe “cunostintele proprii” sau pe sfaturile rudelor/prietenilor. Antibioticele nu actioneaza asupra virusurilor, ci asupra bacteriilor. Utilizarea lor in cazul unei afectiuni virale nu va avea niciun efect benefic, in schimb va creste rezistenta organismului la antibiotic. De ce sunt periculoase antibioticele luate dupa ureche? Antibioticele luate inutil vor creste rezistenta bacteriilor la substanta activa. Mai mult, acestea pot distruge echilibrul florei intestinale. Principalele efecte adverse ale antibioticelor de sinteza: - Scad imunitatea din cauza distrugerii bacteriilor probiotice, care nu se vor mai putea inmulti. - Creeaza bacterii rezistente la tratament in cazul administrarii indelungate si repetate. Aceste bacterii vor fi mult mai greu sau chiar imposibil de invins. - Distrug flora bacteriana prezenta la nivelul intestinului. Antibioticele ataca agentii patogeni, dar distrug si bacteriile bune, cu rol in echilibrarea florei intestinale. - Duc la aparitia candidozei digestive, din cauza scaderii imunitatii si a dezechilibrarii nivelului de aciditate (a pH-ului). - Afecteaza flora bacteriana a sugarului, in cazul in care sunt folosite de mama in perioada alaptarii. - Pot provoca alergii. Cei mai afectati sunt copiii, in cazul carora exista si un risc de aparitie a astmului infantil urmare a folosirii antibioticelor. - Pot cauza fluoroza (intoxicatie cu fluor) – intoxicatie care duce la patarea smaltului dintilor. Ca alternativa la antibioticele de sinteza puteti folosi antibiotice naturale, obtinute din plante (spre exemplu, din usturoi). Antibioticele naturale nu dau efecte adverse, exceptand cresterea rezistentei la substantele active din aceste produse, in cazul utilizarii lor in exces. Pentru utilizarea antibioticelor naturale (sub forma de extract) consultarea medicului nu este, din punct de vedere medical, obligatorie, dar este recomandata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibioticele

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0