Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APC, explicatii pentru bacteria E.coli in cazul bebelusilor in stare grava

de Sunt Fericita la 2016-03-03
APC, explicatii pentru bacteria E.coli in cazul bebelusilor in stare grava
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) a solicitat in data de 19 februarie 2016 date concrete de la autoritati privind cazul tragic al bebelusilor decedati recent in conditii neelucidate sau internati in stare grava la spitalele Matei Bals si Marie Curie.


Pana la aceasta data, solicitarea APC a ramas fara raspuns din partea autoritatilor. In plus, in ultimele zile au aparut noi declaratii oficiale care ne determina sa revenim asupra acestui subiect vital pentru copiii si parintii din Romania.

Ipoteza E. coli – nefundamentata medical si contrazisa de datele medicale ale copiilor decedati, avertizeaza APC.
 
Autoritatile au facut la finalul saptamanii trecute o serie de declaratii, oferind o teorie menita sa inchida ancheta: o posibila tulpina de Escherichia coli (E. coli) ar fi fost cauza deceselor si imbolnavirilor grave ale bebelusilor diagnosticati cu SHU.
 
In declaratiile sale initiale, dl. Rafila a afirmat insa ca nu ar exista decat o „asociere nefericita” intre copilasii cu SHU, mentionand ca unii ar fi avut rotavirus, altii fusesera testati negativ la E. coli, iar cei ce reactionasera pozitiv la teste ar fi avut o tulpina comensala, „nepatogena”, potrivit Digi 24.

"Solicitam Ministerului Sanatatii sa acorde o atentie deosebita investigatiei referitoare la imbolnavirea a zeci de copii din judetele Arges, Bacau, Iasi si Olt. Explicatia oferita opiniei publice pana in prezent cu privire la cauza deceselor si imbolnavirilor din aceste zone ale tarii, cum ca bacteria Escherichia coli enterotoxigen serotipul 026 ar fi cauza, fara a se identifica insa si sursa imbolnavirii, adica unde s-ar gasi aceasta bacterie si cum a ajuns ea in organismul copiilor, ne indreptateste sa credem ca nu este cauza reala a imbolnavirilor copiilor, aceasta fiind doar o supozitie.

Totodata, excluderea din start a analizei tipurilor/loturilor de vaccinuri administrate copiilor in perioada premergatoare imbolnavirilor ridica suspiciuni asupra cauzei reale a imbolnavirilor. De aceea, solicitam Ministerului Sanatatii sa stopeze de indata administrarea de vaccinuri la nivel national si sa fie analizate de urgenta vaccinurile administrate copiilor inainte de aparitia acestei epidemii", a explicat Conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.
 
In concluzie, in ciuda declaratiilor oficiale, explicatia „E. coli” nu este fundamentata medical si nici confirmata de analizele medicale ale bebelusilor. Dimpotriva, exista date solide despre corelarea simptomelor bebelusilor cu vaccinurile administrate acestora.

Sursa: APC

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0