Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta de a face un gratar sanatos

Arta de a face un gratar sanatos
Vara este aici. Si ea vine la pachet cu vacante, gradini pline de verdeata si gratare cu prietenii si familia. Din nefericire, mancarea facuta pe gratar a fost asociata unui risc crescut de cancer.


1. Fii atenta la valvataile flacarilor, pentru ca sa nu ti se arda mancarea. Alimentele carbonizate sunt asociate cu producerea de carcinogeni.
2. Gateste la temperaturi scazute. Cand alimentele, cum ar fi carnea, sunt preparate la temperaturi inalte sau vin in contact cu flacarile, se pot forma compusi ca amine heterociclice sau hidrocarburi policiclici aromatici. Ambii sunt cunoscuti carcinogeni. Bineinteles, nu este nevoie sa le pronunti numele fara greseala, pentru a reduce riscul expunerii la acesti carcinogeni. Bineinteles, daca gatesti carne, trebuie sa te asiguri ca temperaturile sunt suficient de inalte pentru a ucide microbii.
3. Daca gatesti carne, marineaz-o in ulei de masline si suc de lamaie. Acestea reduc formarea compusilor care cauzeaza cancer cu 99% in timpul prepararii, dar adauga si aroma si ajuta la mentinerea fragezimii.
4. Alege alimente sarace in grasimi, cum ar fi legumele, bucati de carne macra, carne de pasare sau peste. Aminele heterociclice si hidrocarburii policiclici aromatici se formeaza in principal cand grasimea este incallzita la temperaturi inalte sau cand cade in flacari si formeaza fum. 
5. Taie excesul de grasime inainte de a gati carnea (vezi motivele mai sus, la punctul numarul 4).
6. Adauga ierburi aromatice proaspete sau uscate pentru a reduce riscul de cancer. Vorbim de busuioc, menta, rozmarin, cimbru, oregano si salvie. Pune-le in solutia de marinare. Scazi riscul aparitiei cancerului si adaugi aroma.
7. Nu gati legumele in exces. 
8. Curata gratarul inainte de fiecare utilizare. Nu numai ca este mai apetisant sa mananci mancare care este gatita pe un gratar curat, dar reduci si cantitatea de carbune carbonizat ingerata. Partile carbonizate duc la crearea de radicali liberi care sunt asociati imbatranirii premature, bolilor si distrugerii tesuturilor. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0