Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Asocierea alimentelor, cheia unei alimentatii echilibrate si a unui organism sanatos

Asocierea alimentelor, cheia unei alimentatii echilibrate si a unui organism sanatos
Asocierea alimentelor, cheia unei alimentatii echilibrate si a unui organism sanatos

Nu este o noutate ca laptele intareste oasele sau ca morcovii sunt buni pentru vedere. Mai putin cunoscut este faptul ca organismul poate fi intarit si protejat mai bine prin asocierea unor alimente, ale caror efecte benefice vor fi astfel sporite.


1. Calciu si inulina, pentru sanatatea sistemului digestiv si intarirea oaselor

Inulina este o fibra ce favorizeaza cresterea bacteriilor intestinale, precum si absorbtia calciului. Se gaseste in varza de Bruxelles, frunze de papadie, ceapa, usturoi, praz, cicoare, banane, faina integrala, sparanghel.

Surse bune de calciu sunt: laptele, iaurtul, toate tipurile de branza, broccoli, varzacreata, somonul sardinele, tofu facut cu clorura de claciu sau sulfat de calciu, migdalele, laptele fortificat de soia, orez sau migdale, sucul de portocale fortificat.

Asocieri propuse: banane cu cereale si lapte sau sparanghel la gratar cu parmezan ras

2. Calciu si vitamina D, pentru intarirea oaselor

Organismul are nevoie de vitamina D pentru absorbtia calciului. Pentru aportul de vitamina D, se recomanda consumul de somon, sardine, ton, hering, galbenus de ou, lapte fortificat de vaca, soia, orez sau migdale.

Asocieri de alimente: somon la gratar cu varza creata sau omleta cu branza si broccoli

3. Vitaminele E si C, pentru protejarea vederii

Vitamina E poate preveni degenerarea maculara, una din principalele cauze ale orbirii, iar in combinatie cu vitamina C are un efect de protectie sporit.

Surse bune de vitamina E sunt: migdalele si untul de migdale, arahidele si untul de arahide, germenii de grau, semintele de floarea soarelui, soia. Vitamina C se regaseste in citrice, kiwi, ardei gras, varza de Bruxelles, rosii, capsuni.

Asocieri propuse: unt de arahide si felii de capsuni cu paine prajita sau salata cu mandarine si migdale

4. Fier si vitamina C, pentru mai multa energie

Daca te simti tot timpul obosit, ai nevoie de mai mult fier, care ajuta la alimentarea cu oxigen a muschilor, creierului si a intregului corp. Vitamina C ajuta celulele sa absoarba mai mult fier, pe langa contributia pe care o are in mentinerea sanatatii inimii, pielii si gingiilor. Fierul se gaseste atat in alimente de natura vegetala (spanac, ovaz, tofu, germeni de grau, quinoa, soia, fasole), cat si in unele de natura animala (carne rosie, pui, oua). Pentru ca fierul din alimentele vegetale se absoarbe mai greu, este nevoie si de aportul de vitamina C.

Asocieri de alimente: salata de spanac cu felii de portocale sau terci de ovaz cu capsuni

5. Vitamina K cu grasimi, pentru oase si inima sanatoase

Grasimile benefice sunt cele monosaturate, polinesaturate sau acizii grasi omega 3. Acestea contribuie la reducerea colesterolului si ajuta organismul sa absoarba anumite vitamine, precum vitamina K - esentiala in dezvoltarea masei osoase. Vitamina K poate fi luata din spanac, varza creata, broccoli, varza, varza de Bruxelles, in timp ce grasimile "bune"se gasesc in nuci, migdale, arahide, alune de padure, uleiurile de masline, migdale si avocado.

Asocieri propuse: broccoli gatit in ulei de masline sau varza de Bruxelles la cuptor cu fulgi de migdale

6. Vitamina A (beta caroten) cu grasimi, pentru o piele stralucitoare

Beta carotenul, care are nevoie de grasimi pentru a fi absorbit si se transforma in vitamina A in organism, da pielii stralucire si joaca un rol esential in mentinerea sanatatii sistemului imunitar si de reproducere. Se regaseste in morcovi, caise, pepene galben, cartofi dulci, papaya, varza creata, spanac.

Asocieri de alimente: Cartofi dulci cu ulei de masline la cuptor, morcovi cu guacamole sau humus, amestec de caise si papaya uscate, migdale si alune de padure

7. Zinc si compusi din sulf, pentru un sistem imunitar puternic

Ceapa si usturoiul fac mai mult decat sa dea mai mult gust mancarii. Compusii de sulf din aceste plante favorizeaza absorbtia zincului, care se regaseste in toate cerealele integrale, inclusiv in orezul brun, si este important pentru intarirea imunitatii si vindecarea rapida a ranilor.

Asocieri propuse: orez brun sau salbatic cu ceapa caramelizata sau placinta din faina integrala cu smantana si ceapa


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre asocieri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migdale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calciu

Spune-ne opinia ta despre "Asocierea alimentelor, cheia unei alimentatii echilibrate si a unui organism sanatos"



2 + 3 =

Cele mai citite articole

Chiar daca stim ca tinerete fara batranete nu exista, obiceiurile si activitatile zilnice pe care ...
Se spune ca mersul pe jos face piciorul frumos, dar adevarul este ca beneficiile acestuia sunt mult ...
Conform specialistilor, alergiile alimentare reprezinta cel mai probabil cea mai raspandita ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sherry Maysonave, specialist ?!? In 30 de secunde gata stie tot ?!? Daca se uita la Einstein, ...
pai astept de la voi. ma abonez acum
Super bune ! Desi am 17 ani mi.au iesit foarte bine!
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0