Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Astrologie si psihologie: De ce cred oamenii?

Astrologie si psihologie: De ce cred oamenii?
De ce cred oamenii in astrologie? Raspunsul la aceasta intrebare este din aceeasi categorie cu cel al intrebarii de ce cred oamenii in superstitii. Astrologia propune o serie de lucruri pe care multi oameni le gasesc dezirabile: informatii si ridicarea negurii de pe viitor, un mod de a fi absolvit de situatia actuala si deciziile viitoare si de a fi conectat la cosmos.


Astrologia impartaseste asta cu multe alte credinte incadrate la „New Age”, de exemplu, ideea ca nimic nu este intamplator. Din aceasta perspectiva, tot ce ni se intampla, chiar si cel mai nesemnificativ eveniment, are loc cu un scop. Astrologia pretinde ca furnizeaza unele raspunsuri privind DE CE se intampla si poate chiar un mod de a prezice in avans. Astfel, spune ca-i ajuta pe oameni sa-si inteleaga vietile si lumea din jur. Si cine nu ar vrea asa ceva?!
Intr-un anumit sens, astrologia functioneaza. Asa cum este ea practicata in zilele noastre, poate functiona chiar bine. Majoritatea celor care merg la astrolog sunt satisfacuti si simt ca au primit beneficii. Ceea ce nu inseamna ca astrologia a prezis cu adevarat viitorul cuiva, ci ca vizitarea unui astrolog si primirea unui horoscop poate fi o experienta care implineste la nivel personal.
Gandeste-te la tiparul unei astfel de vizite: cineva te tine de mana (chiar daca la figurat), te priveste in ochi si iti explica cum tu, ca individ, esti conectat cu intregul cosmos. Ti se spune ca forte misterioase din univers, mai mari decat iti poti imagina, conlucreaza sa-ti satisfaca cele mai intime dorinte. Ti se spun chestiuni placute despre caracterul tau, despre viata ta si, in cele din urma, esti multumit ca exista cineva caruia ii pasa. Intr-o societate haotica, simti brusc o conexiune cu o alta persoana si cu lumea intreaga.
Astrologia ofera deci liniste sufleteasca. Primesti sfaturi personale si atentie personala de la o persoana ce pare sa aiba autoritate. Planetele? Ele sunt o simpla scuza pentru a facilita intalnirea. Horoscopul este un ecran de fum care ascunde un truc carnavalesc. Ai vazut Mentalistul, nu?
Nimeni nu spune ca sfaturile astrologilor nu sunt de niciun folos. Chiar si un sfat care este, de obicei, vag si general, este mai bun decat niciunul. Pe de alta parte, astrologii care spun ca anumite proiecte sau casnicia trebuie intrurupte din cauza „stelelor” fac rau. Din nefericire, nu se prea stie cum sa se faca diferentierea intre cele doua.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre astrologie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viitor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre horoscop

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0