Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Atentie la aditivii alimentari! Sunt un pericol pentru sanatate

Atentie la aditivii alimentari! Sunt un pericol pentru sanatate
Atentie la aditivii alimentari! Sunt un pericol pentru sanatate

Aditivii alimentari (cunoscuti sub denumirea de E-uri) sunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare in scopul imbunatatirii valorii nutritionale si aspectului acestora. Asadar, in randurile de mai jos ne propunem sa va informam despre impactul lor asupra sanatatii.


Aditivii alimentari sunt ingrediente adaugate alimentelor sau bauturilor cu un anumit scop (de exemplu: pentru a mentine siguranta acestora pentru consum sau pentru a pastra anumite caracteristici precum culoarea, gustul, textura, etc.). Se gasesc in paine, mezeluri, conserve, sucuri, alcool, guma de mestecat.
Comisia Europeana atribuie fiecarui aditiv un cod numeric unic, pentru a facilita clasificarea E-urilor, unde litera „E” reprezinta „Europa”.
Cei mai periculosi aditivi alimentari sunt benzoatul de sodiu si aspartamul. Spre exemplu, bromatul de potasiu - E 924 - duce la aparitia senzatiei de greata, varsaturi, diaree sau aparitia diverselor dureri, odata ce este ingerat.
Producatorii de produse de panificatie recurg la introducerea aditivilor alimentari in reteta painii pentru a pastra anumite caracteristici precum culoarea, gustul, textura. Din cauza acestor substante riscam sa avem probleme cu rinichii si chiar sa ne imbolnavim de cancer.
Intrucat produsele alimentare isi schimba culaorea in procesul de fabricare, de cele mai multe ori se utilizeaza coloranti alimentari pentru a mentine culoarea originala a produsului si a le da un aspect placut.
Conservantii previn alterarea alimentelor si in acelasi timp, protejeaza gustul acestora. De exemplu conservantii care contin sulfati sunt interzisi pentru carne, pentru ca redau culoarea rosii, oferindu-i un aspect de prospetime.
Aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase, sustin cercetatorii americani. Acestia afirma ca afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea cancerului pulmonar la pacientii care prezinta o anumita predispozitie pentru aceasta maladie.
Se gasesc in carne, branzeturi, bauturi si in multe alte preparate si semipreparate obtinute pe cale industriala.

Surse: Mediafax.ro, romalimenta.ro


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre e-uri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine

Spune-ne opinia ta despre "Atentie la aditivii alimentari! Sunt un pericol pentru sanatate"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


4 - 1 =

Cele mai citite articole

Balonarea si gazele intestinale sunt semne ale organismului care indica faptul ca ai probleme cu ...
Vrei sa calatoresti cu avionul, insa iti e frica de zbor? Daca suferi de aviofobie sau teama de ...
Nimic nu este mai rau decat sa ti se faca foame in mijlocul unei zile aglomerate. De aceea, trebuie ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
De câte ori deschid telefon apare humus de casa.Ce să fac să nu mai primesc ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0