Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Atentie la aditivii alimentari! Sunt un pericol pentru sanatate

Atentie la aditivii alimentari! Sunt un pericol pentru sanatate
Atentie la aditivii alimentari! Sunt un pericol pentru sanatate

Aditivii alimentari (cunoscuti sub denumirea de E-uri) sunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare in scopul imbunatatirii valorii nutritionale si aspectului acestora. Asadar, in randurile de mai jos ne propunem sa va informam despre impactul lor asupra sanatatii.


Aditivii alimentari sunt ingrediente adaugate alimentelor sau bauturilor cu un anumit scop (de exemplu: pentru a mentine siguranta acestora pentru consum sau pentru a pastra anumite caracteristici precum culoarea, gustul, textura, etc.). Se gasesc in paine, mezeluri, conserve, sucuri, alcool, guma de mestecat.
Comisia Europeana atribuie fiecarui aditiv un cod numeric unic, pentru a facilita clasificarea E-urilor, unde litera „E” reprezinta „Europa”.
Cei mai periculosi aditivi alimentari sunt benzoatul de sodiu si aspartamul. Spre exemplu, bromatul de potasiu - E 924 - duce la aparitia senzatiei de greata, varsaturi, diaree sau aparitia diverselor dureri, odata ce este ingerat.
Producatorii de produse de panificatie recurg la introducerea aditivilor alimentari in reteta painii pentru a pastra anumite caracteristici precum culoarea, gustul, textura. Din cauza acestor substante riscam sa avem probleme cu rinichii si chiar sa ne imbolnavim de cancer.
Intrucat produsele alimentare isi schimba culaorea in procesul de fabricare, de cele mai multe ori se utilizeaza coloranti alimentari pentru a mentine culoarea originala a produsului si a le da un aspect placut.
Conservantii previn alterarea alimentelor si in acelasi timp, protejeaza gustul acestora. De exemplu conservantii care contin sulfati sunt interzisi pentru carne, pentru ca redau culoarea rosii, oferindu-i un aspect de prospetime.
Aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase, sustin cercetatorii americani. Acestia afirma ca afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea cancerului pulmonar la pacientii care prezinta o anumita predispozitie pentru aceasta maladie.
Se gasesc in carne, branzeturi, bauturi si in multe alte preparate si semipreparate obtinute pe cale industriala.

Surse: Mediafax.ro, romalimenta.ro


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre e-uri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine

Spune-ne opinia ta despre "Atentie la aditivii alimentari! Sunt un pericol pentru sanatate"



3 + 7 =

Cele mai citite articole

Desi iubim sezonul estival, trebuie sa recunoastem ca exista un lucru care ne deranjeaza la acesta: ...
Ai urmat diete de slabit, incerci sa faci periodic sport si ai grija de alimentatia ta, dar ...
O cafea cu lapte este tot ce iti doresti la inceputul zilei, cand ai nevoie de energie pentru a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Consider ca toate zodiile au partea lor de inteligenta, si ca difera intre ele prin anumite ...
Sigur! Si ascendentul iti influenteaza personalitatea si capacitatile intelectuale, dar isi face ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton