Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie la jucariile periculoase pentru copii! ANPC a dat amenzi de aproape un milion de lei

Atentie la jucariile periculoase pentru copii! ANPC a dat amenzi de aproape un milion de lei
Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape un milion de lei agentilor economici care comercializau jucarii periculoase pentru copii. Perioada din apropierea sarbatorilor de iarna este cunoscuta ca una de varf in achizitionarea jucariilor.


Pentru a inlatura riscul comercializarii jucariilor care nu sunt conforme cu cerintele de securitate, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a verificat, in perioada 14-25 noiembrie, respectarea prevederilor legale privind siguranta jucariilor, vandute atat direct cat si online, a declarat marti presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

Comisarii ANPC au verificat 667 de operatori economici, dintre care 651 cu vanzare directa si 16 cu vanzare online, la 520 dintre acestia, reprezentand 77,96 la suta, fiind gasite nereguli.

Pentru neregulile constatate, ANPC a dat 603 sanctiuni, dintre care 265 de avertismente si 338 de amenzi in valoare totala de 927.400 de lei.

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au dispus 329 de masuri de oprire temporara de la comercializare pentru jucarii in valoare de 201.192 de lei. Totodata, au fost dispuse 47 de masuri de oprire definitiva de la vanzarea directa pentru jucarii in valoare de 42.504 lei si sapte masuri de remediere la vanzarea online, respectiv corectare sau completare a informatiilor continute de site-urile de publicitate la care s-au depistat abateri.

Astfel, ANPC a verificat la cei 651 de operatori economici controlati jucarii in valoare de 4.386.492 de lei. Comisarii au gasit nereguli la 513 operatori economici, reprezentand 78,8 la suta, valoarea totala a jucariilor gasite cu nereguli fiind de 297.102 de lei, potrivit ANPC.

Pentru abaterile constatate au fost date 597 de sanctiuni, dintre care 262 de avertismente si 335 de amenzi in valoare totala de 918.400 de lei. Comisarii au dispus 329 de masuri de oprire temporara de la comercializare pentru nerespectarea cerintelor de marcare sau etichetare, pentru jucarii in valoare de 201.192 de lei si 47 de masuri de oprire definitiva, pentru nerespectarea cerintelor speciale de siguranta, pentru jucarii in valoare de 42.504 lei.

La controale au fost gasite nereguli in cazul cerintelor generale de siguranta - lipsa avertismentelor generale de varsta, a indicatiilor privind precautiile in utilizare pentru anumite categorii de jucarii, precum si a instructiunilor de utilizare sau lipsa traducerii in limba romana a acestora - cat si a cerintelor speciale de siguranta, la 172 de operatori economici, reprezentand 26,42 la suta din totalul operatorilor controlati.

Totodata, la sapte din cele 16 site-uri de prezentare si publicitate verificate au fost gasite nereguli, in cazul acestora fiind date sase sanctiuni, dintre care trei avertismente si trei amenzi in valoarea totala de 9.000 de lei.

Cerbulescu ii sfatuieste pe parinti sa cumpere jucarii numai din magazine sau raioane specializate, unde se elibereaza factura, bon fiscal, chitanta fiscala, de care vor avea neaparat nevoie in caz de reclamatie, si sa aleaga intotdeauna jucarii potrivite pentru varsta copilului, capacitatile si aptitudinile acestuia. Jucariile trebuie sa fie insotite de avertismente generale privind grupa de varsta recomandata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jucarii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre siguranta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectia consumatorilor

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0