Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie la substantele chimice din cosmetice!

de Alina Ilie la 2015-02-11
Atentie la substantele chimice din cosmetice!
Este important de stiut ca aceste substante afecteaza fertilitatea, existand totodata un risc marit de a suferi de boli de inima, osteoporoza si alte probleme de sanatate. Se cunoaste si faptul ca substantele respective pot spori si riscul aparitiei cancerului, a sindromului metabolic, iar la fete, pot duce la aparitia timpurie a pubertatii.


Produsele chimice intalnite in produsele de machiaj si de igiena pot determina aparitia menopauzei cu pana la 4 ani mai devreme decat in mod normal. Multe dintre aceste chimicale se regasesc si in produsele de curatenie si s-a descoperit ca pot reprezenta o cauza a unor probleme de sanatate, cum ar fi alergiile, bolile de piele, dereglari hormonale, infertilitate sau chiar cancer, noteaza Mediafax.

Specialistii avertiveaza ca aceste substante toxice (parabeni, pesticide) au efecte adverse atat asupra pielii, cat si asupra organelor interne ale corpului nostru. Cercetatorii de la Washington University, St Louis au identificat 15 substante care au asemenea efecte. Printre ele se numara ftalatii, utilizati pentru a face plasticul mai maleabil. Se gasesc in ambalajele alimentare, inclusiv in parfumuri, rujuri, produse pentru ingrijirea parului si lacuri de unghii.

Produsele cosmetice sunt, de fapt, cockteiluri de substante chimice industriale care pot dauna sanatatii si, in loc sa intinereasca tenul, ele il imbatranesc.

Spre exemplu, parabenii, care au ca scop conservarea cosmeticelor, sunt cei mai folositi conservanti la nivel mondial si se regasesc in sampoane, geluri de par, geluri epilatoare si lotiuni de corp.

La studiu au participat 31.575 de femei. Cercetatorii au analizat nivelurile compusilor chimici din sange si au identificat anumite substante care pot interfera cu productia hormonilor in organism.

Femeile care aveau in corp niveluri mai ridicate de substante chimice ajungeau la menopauza cu 2-4 ani mai devreme decat cele care aveau niveluri mai mici din compusii respectivi.

Surse: dailymail.co.uk, Mediafax
Foto: www.amilinpost.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cosmetice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fertilitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre machiaj

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parfumuri

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0