Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au aparut fructele lunii mai! Iata ce beneficii au pentru sanatate

de Camelia Diaconu la 2018-05-10
Au aparut fructele lunii mai! Iata ce beneficii au pentru sanatate
Inceputul lunii mai este perioada care ne anunta ca fructele proaspete si mai ales romanesti isi fac aparitia putin cate putin si ne bucura cu gustul lor plin de savoare . Descopera si tu care sunt fructele lunii si, de asemenea, care sunt beneficiile pe care le au asupra sanatatii noastre, in urma unui consum regulat.


Stim cu totii ca o alimentatie sanatoasa se bazeaza pe un consum regulat de fructe si legume, toti specialistii in nutritie recomandandu-ne sa le includem in meniul zilnic. Daca in perioada iernii gaseam capsuni frumos colorate, dar fara niciun gust, acum este momentul ideal in care apar capsunile romanesti, care ne bucura atat cu mirosul, cat si gustul deosebit. Pe langa capsuni, incep sa apara si frumoasele cirese de mai, nectarine, piersici, pepene gaben, etc. 
 
Iata cum te poate ajuta un consum regulat de fructe proaspete sa iti mentii un organism sanatos!
 
Pepenele galben. Este deliciul primaverii si al verii, fiind unul dintre fructele cele mai cautate. Pe langa gustul sau bogat, pepenele galben este si un bun adjuvant pentru intarirea sistemului imunitar. Mai ales ca suntem in plina primavara, atunci cand, din cauza schimbarilor bruste de temperatura, sistemul imunitar este primul afectat. Pe langa asta, pepenele galben are un continut ridicat de acid folic, carotenoizi si vitamina C, iar asta inseamna ca poate preveni anemia si poate mentine sanatatea cardiovasculara. Carotenoizii din compozitia pepenelui galben te pot ajuta sa iti protejezi vederea si astfel vei fi protejat si ferit de afectiuni precum cataracta.
 
Capsuni. Printre cele mai gustoase fructe ale sezonului, capsunile sunt un real ajutor atunci cand vorbim despre aparitia ridurilor. Contin vitamina C si astfel sunt in stare sa previna liniile fine, care pot aparea pe chip. Un consum minim de capsuni zilnic, te poate ajuta sa iti intaresti imunitatea, dar si sa iti imbunatatesti digestia, datorita continutului ridicat de fibre. Capsunile contin flavonide, iar acest ingredient imbunatateste sanatatea inimii, dar si a vaselor de sange. 
 
Nectarinele. Contin o multime de ingrediente benefice organismului. Consumul regulat de nectarine poate reduce riscul aparitiei bolilor de ochi, dar te poate si ajuta sa iti intaresti muschii. Contin o cantitate ridicata de acid clorogenic, care poate preveni cancerul de colon, dar si cancerul pulmonar. Si nectarinele contin vitamina C, care te ajuta sa iti mentii pielea sanatoasa si tanara. 
 
Piersicile. Cu o forma asemanatoare a nectarinelor, piersicile sunt cu mult diferite in ceea ce priveste gustul, dar si din punct de vedere al beneficiilor asupra organismului. Piersicile mai sunt numite si “fructele calmului” deoarece ajuta la regenerarea tesutului pielii. Sunt si ele bogate in fibre, ceea ce inseamna ca, un consum regulat iti poate regla tranzitul intestinal si te pot scapa de constipatie. De asemenea, piersicile pot combate afectiuni precum gastrita sau chiar ulcerul. Piersicile au un efect anti inflamator, ajutand pielea sa se refaca dupa razele puternice ale soarelui.Pot imbunatatii aspectul deteriorat al pielii.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0