Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autocontrolul iti influenteaza succesul

Autocontrolul iti influenteaza succesul
Autocontrolul este capacitatea de a controla dorinta de satisfacere instantanee, in favoarea unor rezultate pe termen lung. Este investitia in resursele cognitive, emotionale si comportamentale care atrag atingerea unui obiectiv dorit. Autocontrolul implica adesea sa rezisti in fata tentatiilor si impulsurilor si obiceiurile curente submineaza adesea autocontrolul.


Oamenii sunt mai priceputi la exercitarea autocontrolului cand vine vorba de luarea deciziilor care sunt mai indepartate in timp.
1. Autocontrolul este o resursa limitata.
Conform modelului de forta a autocontrolului, exercitarea autocontrolului la un moment dat sau asupra unui set de comportamente poate epuiza abilitatea de a exercita autocontrol asupra altui set de comportamente. Intr-un studiu efectuat, in 2009, de Shmueli&Prochaska, fumatorii care s-au abtinut de la dulciuri au fost mai predispusi sa fumeze o tigara in pauza comparat cu cei care s-au abtinut de la legume crude. 
2. Iti poti imbunatati autocontrolul.
Cercetarile sugereaza ca exista cateva moduri de gandire care pot duce la dezvoltarea autocontrolului:
- focalizarea pe un singur obiectiv. Actiunile sunt parte a unui obiectiv. De exemplu, majoritatea celor la dieta se dedica unui stil de viata sanatos pentru ca sunt preocupati de aspectul lor fizic si de sanatatea lor;
- atentie acordata modului in care actiunea poate satisface obiectivul. De exemplu, esti la dieta si ai o reactie emotionala atat la gustul concret al ciocolatei, cat si la implicatiile abstracte ale consumarii acelei ciocolate (vina si dezgust).
3. Lipsa de autocontrol duce la egoism.
Un mod de a ilustra faptul ca autocontrolul duce la comportamente egoiste este acela de a intra in jocul ultimatumului. Acest joc demonstreaza tensiunea intre auto-interesul economic si echitatea obiectivelor (adica, autocontrolul). Ideea este ca, daca oamenii sunt supusi imboldului de a-si satisface interesul economic in loc de echitate, atunci accepta chiar si oferte foarte scazute. Daca insa sunt condusi de echitate (preocuparea pentru reciprocitate si dreptate), resping ofertele mici, pentru ca le considera nedrepte. Prin urmare, se considera ca autocontrolul ii incurajeaza pe oameni sa respinga ofertele mici si sa se comporte adecvat din punct de vedere social. 
4. Autocontrolul este in conexiune cu rezultatele de succes.
Persoanele cu un autocontrol ridicat au note mai mari. Ceea ce se datoreaza, probabil, faptului ca cei cu autocontrol scazut sunt mai predispusi sa amane sarcinile, ceea ce duce la performante mai slabe si la note mai mici. Autocontrolul ridicat atrage si mai putine probleme de control al impulsurilor, cum ar abuzul de mancare sau de alcool. Relatiile interpersonale sunt, de asemenea, mai bune (coeziunea familiala este mai ridicata, iar conflictul familial este mai scazut). Iar raspunsurile emotionale ale celor cu autocontrol bun sunt mai pozitive (sunt mai putin maniosi).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre succes

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre familie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0