Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BCR: Romania trebuie sa atraga investitii in turism, sa dezvolte drumurile si calitatea serviciilor

BCR: Romania trebuie sa atraga investitii in turism, sa dezvolte drumurile si calitatea serviciilor
Calitatea serviciilor si infrastructura slaba afecteaza capacitatea Romaniei de a incasa mai multi bani din turism, fiind necesare atragerea mai multor investitii straine in acest domeniu, imbunatatirea semnificativa a infrastructurii rutiere si know how-ului, dar si "educarea" angajatilor.


"Desi are unul dintre cele mai ridicate potentiale din turism din regiune (peisaje naturale si biodiversitate), Romania atrage destul de greu turisti straini care sunt dispusi sa cheltuiasca, in medie, de 12 ori mai mult decat cei autohtoni", a declarat intr-un comunicat economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.

Banca estimeaza, intr-un raport, ca fluxurile din balanta turismului ar putea creste cu 1-1,5 miliarde euro in 2016 prin atragerea mai multor investitii straine directe, care ar contribui la imbunatatirea serviciilor si ar pune bazele pentru cresterea numarului de turisti straini, precum si a duratei sejururilor petrecute in Romania.

"Investitiile organice alaturi de patrunderea capitalului strain in turism ar putea genera fluxuri aditionale de 1-1,5 miliarde euro in balanta turismului in 2016", se arata in raport.

Raportul face referire la opt tari din Europa Centrala si de Est, respectiv Austria, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Polonia, Croatia, Slovacia si Romania.

Dintre tarile vizate, Romania atrage cei mai putini turisti straini, alaturi de Slovacia, potrivit raportului BCR, care citeaza datele Eurostat. Totodata, turistii straini petrec cele mai scurte perioade in Romania, iar turismul autohton este pe penultimul loc dupa banii cheltuiti de turistii straini.

"Romania ar trebui sa se concentreze mai mult pe atragerea de turisti straini care tind sa cheltuiasca mai mult in calatoriile lor. Din cele 10 tari ai caror cetateni cheltuiesc cel mai mult pe turism, Romania este vizitata numai de francezi si italieni", se spune in raport.

Totodata, Romania este singura tara din grup care a inregistrat un venit agregat negativ in balanta turismului in perioada 2006-2010. Croatia a castigat aproape 30 miliarde euro in cei cinci ani studiati, iar in conditii similare deficitul de cont curent al Romaniei in aceeasi perioada ar fi fost de sub 4% din PIB, fata de 9% din PIB.

Romania a atras investitii straine directe in turism de numai 186 milioane euro in perioada 2005-2009, fata de 450 milioane euro in Bulgaria,

Pe langa absenta unor investitii semnificative, turismul romanesc are nevoie de o mai buna infrastructura rutiera, care sa acopere cat mai multe destinatii turistice in conditii cat mai bune. În acelasi timp, turismul local duce lipsa de know how si de "intelegerea realitatilor" curente din industria de profil.

"Educatia angajatilor este un activ important in cadrul serviciilor de turism. Educatia primara are o pondere importanta in cadrul fortei de munca din turism in Romania, cu un posibil impact negativ asupra calitatii serviciilor si a conditiilor de calatorie a turistilor straini", a adaugat Anghel.

De asemenea, campaniile publicitare pot asigura o pozitie mai buna a Romaniei pe harta turismului international.

"Promovarea imaginii Romaniei in strainatate a inceput sa dea roade, iar sosirile turistilor straini au crescut cu 11% in primele sapte luni ale acestui an, in timp ce fluxurile brute din balanta turismului au avansat cu 16% in aceeasi perioada", se mai arata in raport.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre servicii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre investitii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0