Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile dusului rece - sanatate pentru organism

de Camelia Diaconu la 2018-08-01
Beneficiile dusului rece - sanatate pentru organism
Auzim destul de des ca nu este bine sa faci dus rece pentru ca racesti si nu iti protejezi organismul. Ei bine, nimic mai fals de atat, mai ales ca, in zilele calduroase de vara, dusurile reci sunt perfecte pentru organism. Un dus rece poate face minuni atat la nivelul exterior al pielii, cati si din punct de vedere psihic. Iata de ce iti recomandam sa mai faci si dusuri reci.


Beneficiile dusului rece
 

Chiar daca la o prima incercare, un dus rece este greu de suportat, cu timpul, aceasta activitate devine mai simpla pentru organism. Nu este recomandat sa incepi din prima cu apa rece, insa, treptat, incearca sa o racesti din ce in ce mai mult. Iti spunem 4 beneficii pe care le obtii in urma dusurilor reci.
 
Te ajuta sa iti cresti imunitatea. Dusurile reci pot duce la cresterea glutationului, aminoacidul care are legatura directa cu sistemul imunitar. Un dus cu apa rece dimineata, la prima ora, nu numai ca te ajuta sa te trezesti mult mai repede, dar iti si curata corpul de toxine si te ajuta sa scapi de stresul acumulat in zilele anterioare. Astfel, vei incepe o zi noua cu un psihic curat. 
 
Reduce inflamtiile pielii. Chiar daca ai impresia ca dusurile calde iti curata pielea si ti-o lasa cat mai sanatoasa, in fond, dusurile mult prea calde nu fac altceva decat sa iti distruga uleiurile esentiale pe care le are pielea. Asadar, un dus cu apa rece te poate ajuta sa scapi de inflamatiile aparute la nivelul pielii, facand minuni si la nivelul tenului.
 
Accelereaza procesul de recuperare al muschilor. Daca ai febra muscular, atunci cel mai simplu scapi de ea cu ajutorul unui dus cu apa rece. Acesta este motivul pentru care si marii sportivi se scufunda intr-o cada cu apa rece cu gheata dupa un meci greu. Daca vrei sa iti recuperezi starea fizica repede, atunci nu ezita sa incerci un dus cu apa rece.
 
Te ajuta sa scapi de depresie. Dusurile reci te ajuta sa scapi de starile de anxietate, dar si depresie. Ori de cate ori simti ca esti lipsit de vlaga si ai nevoie de un motiv care sa iti ridice moralul, incearca un dus rece. Te va ajuta sa elimini gandurile negative, sa scapi de durerile care te apasa la nivel mental. Are puterea de a-i furniza creierului mai multa energie pozitiva, ceea ce poate duce la un efect anti-depresiv.
 
Mai mult de atat, dusurile reci te ajuta si sa iti mentii pielea mai ferma deoarece lucreaza in mod direct si la prevenirea celulitei, prevenind imbatranirea pielii. Iti va fi greu sa faci un dus cu apa complet rece, daca n-ai mai facut asta pana acum, insa este o solutie cu care te adaptezi in timp. 

Sursa foto: Pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0