Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile nucilor: ce boli poti preveni cu ajutorul lor

de Viorica Ghinea la 2021-10-06
Beneficiile nucilor: ce boli poti preveni cu ajutorul lor
Nucile sunt surse importante de grasimi sanatoase si de fibre, astfel ca ofera o multime de beneficii organismului. Numeroase studii de specialitate au demonstrat faptul ca pot sa previna si chiar sa aiba un rol important in tratamentul anumitor afectiuni grave. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre aceste super-alimente!


Beneficiile nucilor


Un grup international de cercetatori a analizat 29 de studii despre nuci si beneficiile acestora. Rezultatele au fost publicate in revista BMC Medicine si au cuprins datele a mai mult de 800.000 de oameni, care au constatat imbunatatiri semnificative la nivelul starii de sanatate in urma consumului de nuci.

Conform datelor studiilor, este suficient sa consumi pe zi o mana de nuci, migdale, alune si altele de acest tip pentru a te bucura de toate beneficiile oferite. Acestea scad cu 30% riscul de a dezvolta o afectiune de inima comparativ cu persoanele care nu le au introduse in dieta. Totodata, printre beneficiile nucilor se numara si succesul lor impotriva cancerului gratie antioxidantilor din compozitie. Riscul de te imbolnavi de aceasta afectiune nemiloasa scade cu 15% daca mananci zilnic o mana de nuci.

Nucile au puterea de a scadea cu 20% riscul de a muri prematur din cauza bolilor grave. De asemenea, persoanele care consuma acest tip de aliment reduc la jumatate riscul de a muri de o boala respiratorie. In timp ce riscul de a dezvolta diabet scade cu 40%.

Continutul ridicat de fibre si minerale din compozitia nucilor contribuie si la mentinerea siluetei. Acestea ofera senzatie de satietate si te incarca cu energie, astfel ca nu mai simti nevoia sa mananci in exces la mesele principale.

Toate beneficiile pe care le ofera nucile, indiferent de tipul lor, se datoreaza continutului ridicat de fibre, minerale, vitamine si antioxidanti, dar si al grasimilor sanatoase. Totusi, nucile ar trebui consumate cu moderatie zilnic. Nu este indicat sa depasesti doza recomandata zilnic – o mana, adica aproximativ 20 g.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 55 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migdale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0