Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile socatei

de Alina Negrutiu la 2014-07-01
Beneficiile socatei
Florile de soc sunt de multa vreme folosite pentru activitatea antioxidanta, pentru a cobori colesterolul, a imbunatati vederea, a creste sanatatea inimii si contra tusei, racelii, infectiilor bacteriene si virale si a amigdalitei. Socata a fost folosita pentru a trata epidemia de gripa din Panama in 1995.


Socul este folosit de secole in America de Nord, Europa, Asia de Vest si Africa de Nord si, prin urmare, beneficiile sale medicinale au fost reinvestigate si redescoperite. Bioflavonoizii si alte proteine din socata distrug abilitatea virusilor ce provoaca raceala sau gripa de a infecta celulele. Cei care au baut socata au raportat simptome mai putin severe si au spus ca s-au simtit mai bine mult mai repede.
Terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Socata, preparata prin fermentarea florilor in apa cu miere are efecte detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfectioase, diuretice si expectorante.
Socata este indicata pentru eliminarea surplusului de apa din tesuturi si a toxinelor din organism. Este buna in caz de constipatie, abces, arsuri, probleme pulmonare, rujeola, scarlatina, infectii urinare sau renale. 
Cum prepari socata 
Ingrediente: 10 l apa, 10 flori de soc, o lamaie mare, 2 lingurite sare de lamaie, 1 ½ kg zahar, 7 boabe de orez, 3 linguri de dulceata de trandafiri sau de zmeura.
Intr-un borcan mare, de zece litri, pui pe fund florile de soc spalate bine in prealabil. Adaugi zaharul, lamaia taiata marunt si doi litri de apa. Amesteci bine, adaugi sarea de lamaie, dulceata si orezul, apoi apa. Acopera cu o farfurie si lasa cinci-sase zile la macerat. 
Amesteca in fiecare zi lichidul, dimineata si seara. gusta din cand in cand, pentru a putea vedea cand este gata. Cand atinge nivelul de aciditate dorit, strecoara socata, pune-o in sticle si bag-o la frigider. Se consuma rece.
Atentie: socata se prepara din flori proaspat inflorite, nu din cele uscate, acestea fiind toxice pentru organism.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre socata

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0