Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Berea nu face burta. Ingrasa pur si simplu

Berea nu face burta. Ingrasa pur si simplu
Berea NU este vinovata de aparitia burtii, arata un studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition, citat de Agerpres. Nu ingrasa, daca bem sub 500 ml zilnic, dar favorizeaza depunerea grasimilor pe tot corpul. Caloriile din 500 ml de bere blonda cu 5% alcool sunt in jur de 200, deci o dieta echilibrata nu are cum sa fie afectata de acest numar, relativ redus de calorii. Dar altfel „burta de bere” nu are nicio legatura cu berea.


Cercetatori suedezi de la Universitatea din Goteborg, vrand sa evalueze efectele consumului regulat de bere, au efectuat un studiu la care au participat 20.000 de voluntari (aproape 7.900 de barbati si peste 12.700 de femei), observati timp de opt ani si jumatate si impartiti in mai multe categorii, in functie de cata bere beau. Li s-au masurat regulat curba de greutate, circumferinta taliei si a soldurilor, ceea ce a dus la constatarea ca, aparent, nu exista nicio legatura intre proeminenta abdomenului si consumul de bere.
Abdomenul se umfla pentru ca e vorba despre o bautura carbogazoasa si insotim berea cu rontaieli (de fapt, ele ar ingrasa, si nu berea). Exagerarea faciliteaza stimularea apetitului din cauza  substantelor amare si a dioxidului de carbon din bere. Bautorii de bere au, prin urmare, o mare probabilitate de a deveni supraponderali. Alcoolul duce la depozitarea mai rapida a acizilor grasi liberi in celulele adipoase, organismul arde mai incet grasimile, excesul de grasime depozitandu-se sub musculatura abdominala. Se ajunge astfel la burta de bere. Hameiul este bogat in fitoestrogeni, hormon care favorizeaza depunerea grasimilor pe abdomen.
Berea are insa si efecte benefice: poate reduce riscul de diabet si hipertensiune arteriala, prin continutul de contine acid folic, vitamine din grupa B, potasiu, fier si calciu, cu efecte protectoare pentru sistemul cardiovascular. Ideea este insa sa fie bauta in cantitati moderate. Unii cercetatori spun ca berea ar putea avea un efect protector in privinta diabetului de tip 2 (de la maturitate), ca ar reduce si riscul de cancer de colon (cel putin la soareci!), datorita continutului de antioxidanti. 
Un studiu britanic, aparut in octombrie, afirma ca femeile s-ar putea proteja impotriva osteoporozei daca beau un pahar de bere pe zi. Si asta pentru ca berea este o sursa ideala de siliciu, cu rol importanta in soliditatea oaselor, mai ales dupa menopauza.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre berea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0