Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Berea, remediu natural impotriva aparitiei pietrelor la rinichi

de Sunt Fericita la 2017-05-11
Berea, remediu natural impotriva aparitiei pietrelor la rinichi
Persoanele care beau bere moderat prezinta un risc scazut de a suferi de pietre la rinichi. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Departamentul de Nutritie al Scolii Publice de Sanatate Harvard. Datorita continutului bogat de malt, berea are actiune diuretica ce faciliteaza eliminarea substantelor care formeaza pietrele la rinichi.


La studiul realizat de cercetatorii de la Harvard au rparticipat 45,289 de barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi. Studiul s-a desfasurat pe durata a 6 ani si au fost semnalate 753 de cazuri.

Dintre toate bauturile studiate, berea s-a dovedit cea mai utila in prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducand cu pana la 21% riscul aparitiei calculilor renali.

„Bauta in cantitati moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formarii depozitelor de calciu in rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu saruri si alte minerale se transforma in cele din urma in pietre localizate la nivelul rinichilor. Berea poate interveni insa in aceasta evolutie, dandu-le inca un motiv de bucurie iubitorilor acestei bauturi”, declara Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

In cadrul studiului, cercetatorii au luat in considerare factori precum varsta, aportul alimentar de calciu, proteine animale si potasiu, regiunea geografica, profesia si consumul total de lichide, dar si consumul de bauturi specifice.

Pe lista altor bauturi care micsoreaza riscul aparitiei pietrelor la rinichi se numara cafeaua - 10%, cafeaua decofeinizata - 10%, ceaiul - 14%, dar si bauturi care maresc riscul aparitiei, cum ar fi sucul de mere sau cel de grepfruit.

Helicobacter Pylori este o bacterie care provoaca inflamatia cronica a stomacului si a duodenului. Stiai ca berea scade incidenta infectiei cu aceasta bacterie? Citeste aici articolul>>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pietre la rinichi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu natural

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0