Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori

Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori
de la 2017-05-02
Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori este o bacterie care provoaca inflamatia cronica a stomacului si a duodenului. Majoritatea persoanelor in al caror tract digestiv se regaseste bacteria nu prezinta semne sau simptome de boala. In anumite situatii insa, infectia cu aceasta bacterie poate conduce la complicatii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.


Berea, una dintre cele mai populare si consumate bauturi din lume, contine multe vitamine si nutrienti esentiali cu efecte benefice pentru sanatatea organismului. De asemenea, este cunoscut faptul ca un consum moderat de bere reduce riscul aparitiei diabetului zaharat osteoporozei si bolilor cardiovasculare.

Cercetatorii din Marea Britanie au realizat un studiu pe un esantion de 10.537 de persoane si au demonstrat ca berea, consumata cu moderatie, poate preveni cu pana la 17% riscul infectiei cu Helicobacter Pylori si poate facilita eradicarea acesteia datorita efectului sau antibacterian.

„Helicobacter Pylori este responsabila de multe cazuri de gastrita si ulcer, ducand, intr-o mare masura la cancer gastric. Datorita ingredientelor sale naturale, in special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural impotriva factorilor prezenti in mediu si care ne pot ataca sanatatea.

Este foarte important sa stim insa ca doar combinata cu un stil de viata sanatos, berea isi poate pune in valoare beneficiile pentru organism”, afirma Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Un pahar sau doua de bere consumate saptamanal scad incidenta infectiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe saptamana reduc factorul de risc cu 17%, datorita continutului bogat de substante antibacteriene.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere, adica 330 ml cu 5% alcool pentru femei si 660 ml cu 5% alcool in cazul barbatilor consumati in fiecare zi, trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre helicobacter pylori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulcer gastric

Spune-ne opinia ta despre "Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori"



6 - 3 =

Cele mai citite articole

Studiile au scos la iveala faptul ca femeile sunt mult mai stresate din cauza sotilor decat a ...
Atunci cand avem un organism acidic, existenta oxigenului in corp este foarte redusa si din aceasta ...
Modelele de la Victoria’s Secret sunt invidiate si admirate deopotriva pentru silueta zvelta pe ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0