Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori

de Sunt Fericita la 2021-12-21
Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori
Helicobacter Pylori este o bacterie care provoaca inflamatia cronica a stomacului si a duodenului. Majoritatea persoanelor in al caror tract digestiv se regaseste bacteria nu prezinta semne sau simptome de boala. In anumite situatii insa, infectia cu aceasta bacterie poate conduce la complicatii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.


Berea, una dintre cele mai populare si consumate bauturi din lume, contine multe vitamine si nutrienti esentiali cu efecte benefice pentru sanatatea organismului. De asemenea, este cunoscut faptul ca un consum moderat de bere reduce riscul aparitiei diabetului zaharat osteoporozei si bolilor cardiovasculare.

Cercetatorii din Marea Britanie au realizat un studiu pe un esantion de 10.537 de persoane si au demonstrat ca berea, consumata cu moderatie, poate preveni cu pana la 17% riscul infectiei cu Helicobacter Pylori si poate facilita eradicarea acesteia datorita efectului sau antibacterian.

„Helicobacter Pylori este responsabila de multe cazuri de gastrita si ulcer, ducand, intr-o mare masura la cancer gastric. Datorita ingredientelor sale naturale, in special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural impotriva factorilor prezenti in mediu si care ne pot ataca sanatatea.

Este foarte important sa stim insa ca doar combinata cu un stil de viata sanatos, berea isi poate pune in valoare beneficiile pentru organism”, afirma Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Un pahar sau doua de bere consumate saptamanal scad incidenta infectiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe saptamana reduc factorul de risc cu 17%, datorita continutului bogat de substante antibacteriene.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere, adica 330 ml cu 5% alcool pentru femei si 660 ml cu 5% alcool in cazul barbatilor consumati in fiecare zi, trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.23 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre helicobacter pylori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulcer gastric

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0