Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori

Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori
de la 2017-05-02
Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori este o bacterie care provoaca inflamatia cronica a stomacului si a duodenului. Majoritatea persoanelor in al caror tract digestiv se regaseste bacteria nu prezinta semne sau simptome de boala. In anumite situatii insa, infectia cu aceasta bacterie poate conduce la complicatii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.


Berea, una dintre cele mai populare si consumate bauturi din lume, contine multe vitamine si nutrienti esentiali cu efecte benefice pentru sanatatea organismului. De asemenea, este cunoscut faptul ca un consum moderat de bere reduce riscul aparitiei diabetului zaharat osteoporozei si bolilor cardiovasculare.

Cercetatorii din Marea Britanie au realizat un studiu pe un esantion de 10.537 de persoane si au demonstrat ca berea, consumata cu moderatie, poate preveni cu pana la 17% riscul infectiei cu Helicobacter Pylori si poate facilita eradicarea acesteia datorita efectului sau antibacterian.

„Helicobacter Pylori este responsabila de multe cazuri de gastrita si ulcer, ducand, intr-o mare masura la cancer gastric. Datorita ingredientelor sale naturale, in special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural impotriva factorilor prezenti in mediu si care ne pot ataca sanatatea.

Este foarte important sa stim insa ca doar combinata cu un stil de viata sanatos, berea isi poate pune in valoare beneficiile pentru organism”, afirma Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Un pahar sau doua de bere consumate saptamanal scad incidenta infectiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe saptamana reduc factorul de risc cu 17%, datorita continutului bogat de substante antibacteriene.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere, adica 330 ml cu 5% alcool pentru femei si 660 ml cu 5% alcool in cazul barbatilor consumati in fiecare zi, trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre helicobacter pylori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulcer gastric

Spune-ne opinia ta despre "Berea, scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori"



2 - 1 =

Cele mai citite articole

Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...
“Somnul de frumusete” nu este o simpla sintagma, ci reprezinta o realitate. Pe perioada somnului, ...
Nimic nu se compara in lume cu responsabilitatea pe care o are un parinte fata de copilul lui. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton