Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bolile digestive, o pacoste

Bolile digestive, o pacoste
Balonarea, crampele, constipatia, arsurile pot fi provocate de stres, de alimentatie neadecvata sau de o boala digestiva. Exista semne pe care le poti interpreta, pentru a vedea daca este vorba de ceva minor sau de o boala ce trebuie tratata la medic.


De cele mai multe ori, dam vina pe stres pentru unele suferinte. E adevarat, sistemul digestiv este plin de terminatii nervoase (de aici si denumirea de “micul creier”), ceea ce il face foarte sensibil la stres. Tocmai de aceea, cand suntem intr-o perioada dificila, ne confruntam cu balonare, crampe stomacale sau constipatie.
Insa nu toate simptomele digestive pot fi puse pe seama stresului. Uneori, ele sunt semnul unei boli care necesita interventia medicului. Primele simptome ale bolilor digestive includ: arsuri la stomac, flatulenta si balonare, prezenta alimentelor partial digerate in scaun, diaree sau constipatie, greata cu sau fara varsaturi, sange in scaun, eructatii.
Trebuie sa monitorizam frecventa simptomelor si, daca aceasta este foarte ridicata, sa mergem la medic. Cand sistemul digestiv sufera constant, exista riscul sa apara probleme si la alte organe si sisteme, ceea ce duce la un raspuns imun anormal, un stres oxidativ crescut si rezistenta la insulina.
Va prezentam, via www.studentie.ro, un mic ghid de boli digestive:
1. SINDROMUL DE INTESTIN IRITABIL: reprezinta o afectiune intestinala care determina dureri sau disconfort abdominal, crampe, diaree sau constipatie. Este o boala cronica, dar care poate fi ameliorata. 
2. ESOFAGITA: o inflamatie acuta sau cronica a esofagului. Aceasta inflamatie este raspandita in intreaga mucoasa a tractului ce leaga gatul de stomac. Simptomele evidente ale acestei patologii sunt senzatia ascendenta de arsura a tractului gat-stomac si revarsarile acide de dupa masa.
3. LITIAZA BILIARA: Calculii biliari (pietre la bila) sunt o afectiune destul de frecventa, factorii de risc pentru aparitia lor fiind: sexul feminin, obezitatea, varsta peste 40 de ani, dieta hipercalorica sau cu foarte putine calorii, istoricul familial pozitiv.
4. COLECISTA: inflamatia veziculei biliare, un organ situat langa ficat cu rol in digestia alimentelor. In mod normal, lichidul numit bila trece din vezica biliara in intestinul subtire. Daca fluxul bilei este oprit, se stocheaza in vezica biliara cauzand inflamatie, durere si posibil infectie.
5. INTOLERANTA ALIMENTARA: Intoleranta la un anumit aliment nu este legata de reactia sistemului imunitar al organismului, ci este cauzata de lipsa (transmisa genetic sau indusa de stres, boala) unei anumite substante (enzime) necesare digestiei.
6. GASTRITA: etimologic, semnifica o inflamatie a mucoasei gastrice pe care doar la examenul direct endoscopic o putem remarca - inrosirea mucoasei, aparitia de hemoragii subepiteliale sau de mici eroziuni. Gastrita consta in afectiunea mucoasei gastrice reprezentata de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice, alergice. 
7. ULCERUL: o excavatie (rana care este profunda, peste 2 mm) la nivelul mucoasei gastrice sau duodenale (prima portiune a intestinului). Boala ulceroasa se intalneste la orice varsta, dar incidenta maxima este la tineri. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli digestive

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistemul digestiv

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gastrita

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0