Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bomboane cu nuca de cocos - desert pentru Postul Craciunului

Bomboane cu nuca de cocos - desert pentru Postul Craciunului
Potrivit calendarului crestin-ortodox, Postul Craciunului a inceput pe data de 15 noiembrie si tine pana in ziua de Ajun (24 decembrie). Timp de 40 de zile, crestinii nu au voie sa manance carne, lapte, branza sau oua.


Cu o durata de 6 saptamani, Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului e considerat mult mai usor decat cel al Pastelui, pentru ca de-a lungul acestei perioade sunt mai multe dezlegari la peste.
Totodata, postul presupune eliminarea din alimentatie, timp de 40 de zile, a produselor de origine animala (carne, lapte, branza, oua), axandu-ne pe produsele de origine vegetala (broccoli, fasole, linte, etc). Postul este de folos atat pentru suflet, cat si pentru trup.
In cazul in care poftiti la un desert usor de realizat, noi va propunem o reteta simpla de bomboane cu nuca de cocos, un desert sanatos si gustos in Postul Craciunului.
Reteta bomboanelor cu nuca de cocos este extrem de simpla si rapida, mai ales daca o preparati ca mine, in blender. Pentru a va bucura de beneficiile migdalelor, acestea trebuie mai intai hidratate, apoi le puteti folosi pentru a prepara aceasta reteta. Dupa preferinte, puteti adauga in compozitie si stafide sau caju hidratat.
Timp de preparare: 20 de minute
Dificultate: usor
Ingrediente:
- 200 g de migdale hidratate;
- 5 curmale fara samburi;
- 150 g fulgi de cocos;
- 1 banana coapta (pasata cu furculita);
- 5 prune uscate fara samburi.
Bomboane cu cocos - modalitate de preparare
Migdalele se tin in apa 12 ore inainte de a incepe prepararea acestei retete. Astfel, vor fi mai usor de digerat, iar nutrientii vor fi mai usor absorbiti in organism.
Intr-un blender se pun migdalele, curmalele si prunele pana se maruntesc, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente, cu ajutorul unei spatule. Rezulta o pasta usor de modelat din care se formeaza bilute care se dau prin nuca de cocos (daca doriti, o puteti inlocui cu nuci macinate).
Simplu si gustor, nu-i asa?

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul craciunului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuca de cocos

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0