Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bucatarie de vara: 4 retete usoare si gustoase cu dovlecei

de Rebeca Roman la 2021-06-30
Bucatarie de vara: 4 retete usoare si gustoase cu dovlecei
Vara este momentul ideal pentru a introduce mai multe fructe si legume in meniul zilnic. Dovleceii sunt una dintre legumele-vedeta ale verii si pot fi baza unor retete preferate chiar si de cei mai mofturosi membri ai familiei.


Chiar daca dovleceii sunt disponibili la supermarket tot timpul anului, vara este anotimpul in care apar, in piete, dovleceii de gradina. Plini de vitamine, usor digerabili si cu un continut mare de apa, dovleceii sunt recomandati indiferent de regim sau diverse probleme de sanatate.

Cu un gust usor neutru, dovleceii preiau aroma condimentelor cu care sunt preparati. De aceea, secretul este sa alegeti preparate savuroase, care sa imbine arome delicioase cu ingrediente benefice pentru sanatate.

Iata 4 astfel de retete, pe baza de dovlecei:

1. Pizza cu blat din dovlecei

Cele mai noi retete de pizza folosesc blaturi mult mai sanatoase, in care faina este inlocuita complet sau partial cu legume maruntite.
Faceti un blat de pizza dupa reteta obisnuita, in care inlocuiti, insa, jumatate din cantitatea de faina, cu dovlecei razuiti si bine scursi de lichid.
Pentru topping, folositi legume proaspete, de la rosii si ceapa, pana la masline si frunze de busuioc. Inlocuiti sosul de rosii cu pesto preparat din busuioc, parmezan, usturoi si ulei de masline.

2. Bastonase crocante din dovlecei

Inlocuiti banalii cartofi prajiti cu aceste bastonase apetisante. Feliati dovleceii pe lung, in felii suficient de groase.
Pentru o crusta crocanta si aromata, adaugati oregano, turmeric, fulgi de ardei iute si piper negru la 100 de grame de faina.
Treceti fiecare felie de dovlecel prin faina condimentata si ulei, apoi coaceti pana cand devin aurii.

3. Salata de dovlecei la gratar

Dovleceii la gratar sunt nu doar deliciosi, ci si ideali pentru curele de slabit. Trebuie doar sa prajiti cateva felii subitiri de dovlecel si sa preparati un sos din: ulei de masline, suc de lamaie, menta tocata, 1 ardei iute tocat, i catel de usturoi tocat, sare si piper.

4. Spaghetti din dovlecei

Cu ajutorul unei razatoare speciale, puteti obtine diverse forme de "paste" din dovlecei. Pentru o varianta usoara si aromata de vara, alegeti mazare proaspata, rucola, parmezan. Adaugati un sos din ulei de masline, suc de lamaie, usturoi tocat si patrunjel.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 38 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dovlecei

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0