Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Budinca de pepene rosu - un desert din Sicilia

Budinca de pepene rosu - un desert din Sicilia
Budinca de pepene rosu - un desert din Sicilia

Budinca de pepene rosu (Gelo di anguria) se pregateste in Palermo, capitala Siciliei, pentru a sarbatori Sfanta Rosalia. Este un desert racoritor de vara foarte apreciat de italieni.


Astazi va prezentam un desert exceptional, inspirat din bucataria italiana: budinca de pepene rosu.

Ingrediente:

- 1 litru suc de pepene;
- 100 g amidon de porumb;
- 100 g zahar;
- o lingurita esenta de vanilie.

Taiem pepenele si indepartam semintele. Il punem in blender iar sucul obtinut il strecuram printr-o sita deasa.


                                     Sursa foto: resource.andatech.com.au

Intr-un bol dizolvam amidonul in 100 ml suc de pepene si adaugam o lingurita de esenta de vanilie.

Intr-un vas, la foc mic, punem amestecul pregatit anterior si restul de suc. Acum adaugam zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste. Important este sa amestecam continuu cu telul.

Lasam pe foc 10 minute, pana se ingroasa.

Punem compozitia in forme sau pahare si le dam la rece pentru 4-5 ore. Italienii presara deasupra scortisoara, fistic sau ciocolata neagra maruntita.

                                                      Sursa foto: www.food52.com

Daca doriti, puteti folosi crema la prajituri sau placinte.

Sursa articol: www.food52.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.29 din 5 - 17 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc de pepene

Spune-ne opinia ta despre "Budinca de pepene rosu - un desert din Sicilia"



3 + 7 =

Cele mai citite articole

Stresul este denumit si boala secolului, afectiunea care ne marcheaza pe cei mai multi dintre noi, ...
Increderea in sine si in fortele proprii este cea mai importanta abilitate pe care trebuie sa ...
Somnul are un rol hotarator in starea de sanatate a organismului, iar de multe ori, din cauza ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0