Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bulbophyllum nocturnum, orhideea care infloreste numai noaptea

Bulbophyllum nocturnum, orhideea care infloreste numai noaptea
Prima specie de orhidee care infloreste doar noaptea, singura cunoscuta din lume pana in prezent, a fost descoperita de un botanist olandez, pe insula New Britain din apropiere de Papua Noua Guinee. Cercetatorii afirma ca Bulbophyllum nocturnum este singura orhidee, din cele 25.000 de specii cunoscute, care infloreste pe timpul noptii, insa motivul care a determinat aceasta specie sa adopte un astfel de comportament ramane un mister.


Descoperirea savantului olandez Ed de Vogel este descrisa intr-un articol publicat in Botanical Journal of the Linnean Society.

Specia a fost descoperita intr-o zona de paduri tropicale de pe insula New Britain din sud-estul Asiei. Comportamentul ei unic a fost remarcat abia dupa ce floarea a fost adusa in Olanda.

Ed de Vogel a dus planta in tara sa natala, intrucat voia sa inteleaga motivul pentru care bobocii acestei plante pareau ca se ofilesc, in timpul zilei, desi aveau o marime care le-ar fi permis in mod normal sa produca flori de circa doi centimetri.

Desi micuta Bulbophyllum nocturnum este singura orhidee cunoscuta care infloreste doar noaptea, ea nu este singura planta cu inflorire nocturna. Cele mai multe specii de orhidee infloresc atat ziua, cat si noaptea.

Cea mai cunoscuta planta care infloreste doar noaptea este Selenicereus grandiflorus, o varietate de cactus din Antilele Olandeze. Fiecare floare, cu un diametru de circa 25 de centimetri, se deschide doar pentru o singura noapte pe an (desi planta poate sa produca mai multe flori). Florile acestei plante atrag prin mirosul lor dulceag, de vanilie, liliecii, care au un rol polenizator.

Nu se stie deocamdata cine polenizeaza orhideea Bulbophyllum nocturnum, specialistii considerand ca acest rol ar putea sa revina mustelor nocturne. Multe specii de orhidee sunt puternic parfumate pentru a atrage moliile, dar florile acestei specii au o forma si o marime nepotrivite pentru fluturii nocturni.

Florile speciei Bulbophyllum nocturnum se deschid la cateva ore dupa asfintit si raman deschise pana la rasaritul Soarelui. Florile se deschid o singura noapte pe an.

Planta face parte din genul Bulbophyllum, care, cu circa 2.000 de specii, reprezinta grupul cel mai numeros din familia orhideelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre orhidee

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre noaptea

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0