Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bunele maniere la masa pentru copii. Cele 4 reguli de aur.

Bunele maniere la masa pentru copii. Cele 4 reguli de aur.
Ca parinti, vrem cu totii ca ai nostrii copii care sa se poarte frumos si respectuos in orice situatie, sa fie laudati pentru comportamentul si manierele pe care le au, in special la masa. Nu trebuie sa uitam insa, ca respectul si manierele se invata in primul rand acasa, chiar de la 2-3 ani. Daca nu il invatam pe copil maniere de mic, mai tarziu nu prea mai are rost sa ne plangem. Iata cateva sfaturi despre cum sa inveti copilul bunele maniere la masa.


Comportamentul la masa al copilului este important. Asa cum este invatat de mic, la fel va face in adolescenta si mai tarziu; este adevarat ca multi isi schimba comportamentul in timp, dar e mai bine sa il scutesti pe copil de probleme, porecle si glume, incepand sa il inveti maniere de mic. Parintii si familia trebuie sa fie primul exemplu.

''Te rog'' si ''Multumesc''
Sunt doua formule foarte importante in comunicare, ba chiar de baza. Arata respect si apreciere pentru mancarea primita si intelegerea faptului ca nu o primeste oricum, ci dupa ce a fost preparata de cineva. Cel mai simplu mod in care copilul va invata aceste maniere de baza sunt daca le aude acasa, inca de la inceput. Daca sunt folosite si cand va adunati cu prietenii sau rudele, e si mai bine.

Mesteca cu gura inchisa
Nimic nu e mai dizgratios la masa decat sa pelscaie cineva si sa ii vezi mancarea din gura in timp ce o mesteca. Unii copii nu mesteca niciodata cu gura deschisa. Pentru a scoate din comportamentul la masa al copilului acest obicei urat, atrage-i usor atentia, fa-l sa fie constient de ceea ce face si explica-i ca nu este frumos nici pentru el si nici pentru ceilalti de la masa. Nu il certa si nu il ridiculiza; daca asa este obisnuit, ii va fi destul de greu sa se schimbe. Cheia este rabdarea. Si nu in ultimul rand, fi-i tu model si cei din casa.

Nu vorbi cu gura plina
Asta este alta regula din bunele maniere la masa si merge mana in mana cu mestecatul cu gura deschisa. Dincolo de considerentele legate de sanatate (pentru ca cel mic se poate ineca in timp ce vorbeste cu gura plina), nici nu este estetic.

Tine lingura cum trebuie si sterge-te cu servetul
Cand mai creste, poti imbunatati comportamentul la masa al copilului invatandu-l cum sa tina corect lingura si furculita, cum sa bea apa si sa aseze cana la loc sau cum sa se serveasca singur cu mancare. Desi el vede adultii facand toate astea, uneori este dificil pentru micut sa isi tina degetele intr-un anumit mod. Va trebui sa ii explici de multe ori, sa ai rabdare si in timp va invata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre maniere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre respect

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0