Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caisele, ideale in cura de slabire. 6 motive pentru a le include in dieta

de Alina Ilie la 2021-12-20
Caisele, ideale in cura de slabire. 6 motive pentru a le include in dieta
Este sezonul fructelor si tarabele din piete ne imbie cu capsuni, cirese, caise sau piersici. Vara ai la indemana nenumarate fructe sarace in calorii, pe care te poti baza pentru a pierde in greutate. Desi esti tentata sa consumi inghetata si alte deserturi de vara, incearca sa iti stapanesti pofta de dulce cu fructe pentru ca acestea nu iti pun in pericol silueta.


Pe langa legume, nuci si seminte, cea mai buna cale de a asigura organismului aportul de fibre se realizeaza prin consumarea fructelor. Caisele, de exemplu, sunt o idee excelenta in acest sens. Pe langa apa si fibre mai contin celuloza si pectina, iar prin procesul de detoxifiere, caisele previn aparitia cancerului de colon si a altor probleme la nivelul sistemului digestiv (balonare, constipatie, etc).

Ofera rapid senzatia de satietate

Persoanele care doresc sa slabeasca au la indemana gustari sanatoase, care nu le pun in pericol silueta. Caisele se numara printre acestea, pot cu consumate cu incredere deoarece sunt bogate in fibre despre care se stie ca mentin senzatia de satietate mai mult timp, regleaza digestia si tranzitul intestinal, prevenind constipatia, o afectiune care este deseori asociata cu cresterea in greutate.

Mentin sanatatea inimii

Avand in vedere ca are un continut ridicat de fibre, fructul ajuta si la reducerea colesterolului rau in organism, ceea ce inseamna ca tine la distanta bolile de inima. Si, in acelasi timp, mareste nivelul de colesterol bun. In plus, continutul de potasiu din fruct echilibreaza nivelurile de electroliti, mentinandu-ne sanatatea muschilor inimii.

Remediu naturist pentru bolile renale

Cantitatea mare de apa face din caise un ajutor nepretuit in tratamentul naturist al litiazelor renale si al celor biliare. Apa continuta are efect detoxifiant, diuretic si depurativ, fortifica organismul si astfel caisele sunt un aliment important in curele de slabire.

Previn cancerul

Datorita continutului de licopen, caisele previn formarea celulelor maligne. Conform unui studiu recent, barbatii care au o dieta bogata in fructe si legume bogate in licopen (rosii, pepene rosu, papaya) au un risc cu  82%  mai mic de cancer de prostata fata de cei care nu au aceste obiceiuri alimentare.

Combat anemia

Fierul din caise ajuta la reglarea nivelului hemoglobinei A in organism si, implicit, la tratarea anemiei. Cu cat o caisa este mai coapta, cu atat va avea mai multe pectine.

Iti asigura o piele frumoasa si stralucitoare

Combinatia de vitamine si fitonutrienti iti asigura o piele sanatoasa, care radiaza de frumusete. Stiati ca antioxidantii din caise incetinesc procesul de imbatranire? Deci, pe langa rutina zilnica de ingrijire a pielii, nu uita sa mananci cateva caise in fiecare zi pentru o stare generala de bine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierdere in greutate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0