Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cancerul de san, depistat printr-un simplu test de sange

de Alina Ilie la 2014-12-11
Cancerul de san, depistat printr-un simplu test de sange
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la nivel mondial, cancerul de san (neoplasmul mamar) este cel mai frecvent tip de cancer in randul femeilor.


Cercetatorii de la Universitatea Oxford in colaborare cu expertii Muzeului de Istorie Naturala si Imperial College din Londra au descoperit o noua metoda prin care poate fi detectat cancerul de san.

Astfel, cercetatorii au efectuat un test bazat pe zece probe de sange si tesuturi. Acestia au luat 5 probe de la pacientele cu cancer de san si alte 5 de la cele sanatoase.

Oamenii de stiinta au examinat izotopii de metal din sange si au descoperit ca tumoarea absorbe zincul. Folosind aceasta noua metoda, medicii pot observa daca tesuturile sunt afectate de celulele canceroase.

Mai mult decat atat, sustin cercetatorii, testul de sange ar putea descoperi boala chiar inainte de dezvoltarea tumorii in organism. Noua metoda poate fi utilizata in programul national de screening. Detectarea cancerului de san la o varsta timpurie ar putea salva numeroase vieti, noteaza Agerpres.

Cancerul de san - recomandari importante in preventie:

1. Autoexaminarea lunara a sanilor. Incepand inca din adolescenta, toate femeile ar trebui sa isi examineze lunar sanii, de preferat la o saptamana dupa aparitia ciclului menstrual. Autoexaminarea se face in fata oglinzii. Lucrurile care ar trebui sa le trimita pe femei imediat la medic sunt: noduli, denivelari, modificari de forma, culoare sau simetrie, plieri.

2. Controlul la medic. Vizita la medic pentru controlul sanilor trebuie efectuata o data la trei ani pana la varsta de 40 de ani si o data pe an dupa varsta de 40 de ani.

3. Mamografia. Potrivit sursei citate, dupa varsta de 40 de ani, femeile ar trebui sa efectueze anual o mamografie si sa beneficieze de examinarea clinica a sanilor.

Sursa foto: www.ivillage.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer de san

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mamografie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre test de sange

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0