Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Caponata - tocanita de vinete din sudul Italiei

Caponata - tocanita de vinete din sudul Italiei
Caponata - tocanita de vinete din sudul Italiei

Caponata este o tocanita de vinete specifica bucatariei din sudul Italiei, ce poate fi servita ca fel principal sau ca garnitura. In aceasta tocanita vanata va juca rolul principal. Iata cum se prepara aceasta reteta cu arome mediteraneene!


Caponata este o tocanita de vinete orginara din sudul Italiei, ce poate fi servita ca fel principal sau ca garnitura. In aceasta reteta, vanata este ingredientul principal.
Este o mancare usor de preparart, cu legume proapete si cu arome mediteraneene.
Timp de preparare: 40 de minute
Dificultare: redusa
Ingrediente pentru 4 portii:
- 3 vinete taiate in cubulete de 2-3 cm;
- 5 rosii taiate in cubulete;       
- 1 ceapa rosie medie, tocata marunt;
- 3 catei de usturoi tocati marunt;
- 20 de masline verzi, fara samburi si taiate pe jumatate;
- 2 linguri de capere in saramura;
- 3-4 linguri de otet de vin rosu;
- 1 lingura de oregano uscat;
- frunze de patrunjel, tocate;
- sare si piper proaspat macinat;
- ulei de masline.
Caponata - modalitate de preparare
Se ia o tigaie cu marginile inalte si destul de incapatoare unde se vor praji in cateva linguri de ulei vinetele, care au fost condimentate cu oregano si putina sare. Dupa ce vinetele s-au rumenit bine se adauga in tigaie ceapa si usturoiul, amestecand foarte bine. Dupa cateva minute se adauga caperele, maslinele si otetul.
Se asteapta un timp pentru evaporarea otetului. Se adauga rosiile si se mai fierbe 10-15 min (pana scade zeama lasata de rosii). La sfarsit se adauga patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper.
Servire:
Aceast preparat se poate servi atat cald ca si garnitura la o bucata de carne la gratar, cat si rece, pe o felie de paine prajita.

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2 din 5 - 5 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vinete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre garnitura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Spune-ne opinia ta despre "Caponata - tocanita de vinete din sudul Italiei"



10 - 2 =

Cele mai citite articole

Verifici agenda cu lucrurile pe care le ai de rezolvat, dar pur si simplu nu ai energia sa le faci ...
Studiile au scos la iveala faptul ca femeile sunt mult mai stresate din cauza sotilor decat a ...
Am intrat in postul Craciunului, asa ca sigur iti este dificil sa gasesti retete cu care sa ii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0