Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care-i treaba cu sfarsitul lumii si calendarul mayas?

Care-i treaba cu sfarsitul lumii si calendarul mayas?
Suntem in decembrie si deja mai toata lumea a auzit de calendarul mayas si de modul in care sfarsitul acestuia ne va aduce si sfarsitul lumii. Toate astea, nu mai tarziu de 21 decembrie 2012. Care este legatura intre calendarul mayas si lumea moderna? De ce au ales mayasii sa isi incheie calendarul in 2012 si ce semnificatie are acest fapt?


Desi civilizatia mayasilor dateaza de acum aproape 5000 de ani, ei cunosteau foarte bine sistemul solar si aveau un sistem foarte bine pus la punct pentru a marca evenimentele cosmice. Pentru mayasi, ciclurile sistemului solar erau strans legate de spiritualitatea si constiinta omenirii, motiv pentru care toate profetiile lor se rotesc in jurul acestor evenimente.
Mayasii credeau ca galaxiile au anumite cicluri de miscare, pe care le numeau "zile galactice", iar la sfarsitul fiecarei astfel de zile, intreg universul se sincroniza, eveniment care dadea nastere unei mari cantitati de energie si eruptii solare.
Mayasii credeau ca eruptiile solare sunt cauzate de scantei de lumina si energie care porneau din centrul galaxiei, cu scopul de a sincroniza toate planetele. Ele erau motivul pentru care soarele stralucea mai puternic si tot ele erau de vina pentru modul in care se rotea pamantul. Pornind de aici, mayasii considerau ca aceste scantei aveau o foarte mare influenta asupra oamenilor si puteau aduce sfarsitul lumii.
Revenind la calandarul mayas si sfarsitul lumii prezis de ei, se pare ca aceasta aliniere sau sincronizare a planetelor are loc numai la fiecare 5125 de ani si vine cu o mare schimbare cosmica ce va schimba omenirea si va impinge umanitatea intr-o noua epoca. Oamenii de stiinta au facut calculele si se pare ca pe 21 decembrie 2012 sunt fix 5125 de ani de la inceputul calendarului mayas.
Mayasii mai credeau ca in cei 20 de ani care preced marea sincronizare, omenirea ar trebui sa faca numite schimbari pentru a ramane rasa dominanta din univers. Prezicerile lor vorbesc de schimbari culturale, renuntarea la ura, violenta, egoism si lipsa de interes pentru natura. Privind putin in jur, lumea nu prea pare ca s-a schimbat din acest punct de vedere, nu?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calendar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre maya

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfarsitul lumii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0